TMMOB Makina Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi 67'inci Geleneksel Gecesi, Kilise Restoran'da gerçekleştirildi. Meslekte 25, 40 ve 50'nci yılını dolduran makina mühendislerine plaket takdim edilen gecede konuşan Başkan Birhan Şahin, makina mühendisleri olarak her dönemde emekten ve halktan yana demokratik bir ülke için çalıştıklarını ifade etti. Konuşmasında Millet Kütüphanesi'ne dönüştürüleceği açıklanan Maden Mühendisleri Lokali'nin değiştirilmek istenmesine de değinen Şahin, "Bütün karşı çıkışlara rağmen mülkiyeti TTK'ya ait olan ve 57 yıldır TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından kullanılmakta olan Zonguldak kentinde halkının bilimsel, kültürel ve sosyal ihtiyaçlarına yönelik Hizmet veren Dilan'ın mülkiyetinin el değiştirmesi ve odanın tahliye Sürecinin başlamasını kabul edebilir görmüyoruz. Kent Yöneticilerinin bu yanlıştan en kısa zamanda dönmesini umut ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Mustafa Eyriboyun'u da anan Başkan Birhan Şahin, "Sözün bittiği yerdeyiz hüzün de sevinç de yaşamın içinde var bir yandan meslekte 25,40 ve 50. yolunu tamamlamanın onurunu yaşayan arkadaşlarımızın haklı gururunu bir yandan da getirdiğimiz değerleri huzurlu yaşıyoruz.2 yılı aşkın süredir dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran Cavit-19 Belası ne yazıkki kısa Süre önce bir değerimizi de aramızdan aldı biz onu yaşama karşı hep Dik duruşuyla tanıdım. O ilklerin insanıydı. Kamil abi herkes tanıt ki hayatın en namuslusunu bir onur abidesi olarak yaşadı. Hiçbir baskı altında hiçbir koşul altında inandıklarını savunmaktan vazgeçmeyen, doğruya doğru yanlışa yanlış diyebilen ender insanlardan, mesleğini seven üniversitenin sevilen çalışkan Hocası, tesisat kongrelerine desteğini esirgemeyen bilim insanı, bir dönem şube Yönetiminde birlikte çalışma olduğunu paylaştığınız değerli dostumuz, arkadaşımız Mustafa Eyriboyun hocamızı kısa süre önce kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz" dedi.

Gerçekleştirilen gecede Devrik önceki dönem Belediye Başkanı ve Makina Mühendisi Mustafa Semerci'ye, 'Meslekte 50. Yılını Dolduran' Makine Mühendisi olarak plaket takdim edildi. Mustafa Semerci'nin plaketini Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı verdi. Gecede meslekte 40 ve 25'inci yılını dolduran mühendislere de plaket takdim edildi.