Zonguldak Karaelmas 2015 Karadeniz 14&[#]8217;üncü Geleneksel Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Belediye Kültür Merkezi&[#]8217;nde (BKM) sergiler açıldı. Sergilerin açılışına; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Cezaevi Savcısı Veli San, BKM Müdürü Abdullah Bakır ve vatandaşlar katıldı. Mahkumların eserlerinin bulunduğu bölümü gezen ve ilginç bir noktaya değinen Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, &[#]8220;Ceza infaz kurumlarının siyah-beyaz olan dünyasında gördüğünüz gibi renkler siyah-beyaz değil. Ortaya konulan eserlerde ve çalışmalarda yer alan renklilik dışarıya duyulan özlemi ifade etmektedir&[#]8221; dedi.

Serginin açılışında konuşan BKM Müdürü Abdullah Bakır, &[#]8220;Her yıl olduğu gibi Zonguldak&[#]8217;ın kurtuluş tarihine denk gelen günlerde açılış etkinlikleri yapıyoruz. Sergiler, Belediye Kültür Merkezi dikiş nakış, tel kırma ahşam boyama, resim yağlı boya, kara kalem minyatür yanı sıra cezaevi mahkumlarının el ürünleri sergisi olacaktır. Halkımızdan ve halkımızdan mahkumlarımızın yaptığı el ürünlerini satın almalarını onlara katkı yapmalarını temenni ediyorum. Çünkü her zaman BKM olarak beraber sosyal konularda birbirimize yardımcı oluyoruz. Anneler, babalar gününde gençlerimiz ile konserler veriyoruz. Bundan sonra da bu ilişkimiz devam edecek. Katılımından dolayı başta belediye başkanımız ve başsavcıma çok teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.
Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz ise, &[#]8220;Bu sergide ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlü ve tutukluların yaptığı eserler de yer alıyor. Bunlar kadın ve erkek mahkumlar tarafından yapılmış olan eserlerdir. Kendi bütçelerine katkıda bulunmalarını umuyoruz. Zonguldaklı vatandaşlarımızın da buradan alışveriş yapmalarını umuyoruz. Mahkumlarımızın yaptıkları el emeği göz nuru çalışmaları yer alıyor. Ceza infaz kurumlarının siyah-beyaz olan dünyasında gördüğünüz gibi renkler siyah-beyaz değil. Ortaya konulan eserlerde ve çalışmalarda yer alan renklilik dışarıya duyulan özlemi ifade etmektedir. Ceza infaz kurumları siyah-beyazdır&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi