LÖSEV Kurban Bayramında yapılan vekâleten kurban bağışları sayesinde 81 ilde, yıl boyunca hastalara ve onların ihtiyaç sahibi ailelerine et ve et ürünleri desteğini ara vermeden sürdürüyor. Özellikle sağlıklı beslenme zincirinin en önemli halkalarından biri olan protein, lösemi-kanser tedavilerinde hayati önem taşıyor. Araştırmalar, kansere yönelik iyileşmeyi sağlayacak fonksiyonların pek çoğu için proteinin önemini ortaya koyuyor. Öte yandan yetersiz protein alımı, hastalığın iyileşmesini yavaşlatıyor ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini azaltıyor. Bu yüzden kanser tedavisi gören hastaların, sağlıklı insanlardan yüzde 50 daha fazla protein ihtiyacı olduğu biliniyor.

LÖSEV ET DESTEĞİNE SAMSUN İLE DEVAM EDİYOR

Bir dava adamı olan Ülkücü’ye yakışmaz: Ülkücü olamazlar! Bir dava adamı olan Ülkücü’ye yakışmaz: Ülkücü olamazlar!

LÖSEV Et desteğinden her yıl on binlerce hasta ve ailesi faydalanıyor. Hastalar vakumlu ambalajlarda taze et olarak ya da LÖSEV Et Kart ile büyük marketlerden, hijyenik koşullarda, kaliteli et ve et ürünlerine ulaşıyor. LÖSEV 81 ilde yaptığı dağıtımları aralıksız sürdürüyor. Samsun İrtibat Ofisi tarafından yapılan et ve et ürünleri yardımında LÖSEV 'e kayıtlı hasta ve ailelerine et ve et ürünleri sunuldu. Hasta ve aileleri "LÖSEV sayesinde ne salgın, ne yoksulluk ne de hastalık belimizi bükemedi. Sofraya ne koyacağım diye hiç düşünmedim. LÖSEV 'e bağış yapan hayırseverlere biz de hayır dualarımızı sunuyoruz, Allah bağışlarını kabul etsin, Allah razı olsun" dediler.

KURBAN BAĞIŞLARI HAYAT BULUYOR

LÖSEV’e kayıtlı ailelerin yüzde 87’si asgari ücret ve altı gelire sahip. Bu nedenle, Vekaleten Kurban Bağışları ile sağlanan et desteği, tedavi sürecinde protein ağırlıklı beslenmesi gereken lösemi ve kanser tedavisi gören binlerce çocuğa can oluyor. Maddi bayram bağışları da LÖSEV’in kalıcı eserlerine kaynak olarak lösemi ve kanserle mücadele eden çocuklar ve aileleri ile yetişkin kanser hastalarına hayat veriyor. LÖSEV, bu bağışlar sayesinde nakdi yardımlarla tüm aileleri desteklediği gibi, ilacından yoğun bakım tedavisine, evlerindeki mobilyalardan beyaz eşyalara, giysi ve ayakkabısından oyuncağına, bilgisayarından kitabına, eğitim bursundan tatil kampına kadar birçok hizmet ile her an yanlarında olarak hayata sımsıkı sarılmalarını sağlıyor. 1990’lı yıllarda lösemide tedavi başarısı yüzde 20 civarındayken günümüzde kişiye özel tedaviler, sağlıklı beslenme ve bakımla LÖSEV’in Ankara’daki LÖSANTE Hastanesi’nde tedavi başarı oranı yüzde 95’lere ulaşmış durumda. Söz konusu başarının, gönüllü ve bağışçılarının destekleriyle yüzde 100’e ulaşması hedefleniyor.

Kaynak: DHA