Nedeni ise tamamen vücudun başka bir hal alması ve bedeninde bir başka canlıyı büyütme endişesi ile telaşa kapatılmak çok doğal ve olağan bir haldir.

Dünyaya kendinden bir başka canlı getirmek, içinde onu büyütüp beslemek düşüncesi hem çok güzel hem de anne adaylarını ürkütebiliyor. Bu dönemde anne adayının psikolojik olarak da moralinin iyi olması, sağlıklı bir bebek dünyaya getirilebilmesi için sağlıklı olması, kendini koruması gerekiyor hastalıklara karşı.

Bu dönemde özellikle bedeni ve ayakları soğuğa karşı koruyabilecek kıyafetler tercih edilmelidir. Hamile olan kişinin vücut ısısı normal halden daha farklı bir şekilde seyreder. Hamile bayanlarda sürekli bir terleme hali baş gösterir. Hamile lohusa pijama ne zaman giymem gerekiyor sorusu hemen hemen bütün anne adaylarının merak ettiği bir konudur. İşte bu yüzden internet sitemiz size yardımcı olabilmesi adına bu yazıyı sizlerle paylaşmaktadır

Lohusa Pijama Ne Zaman Giyilir?

Gebelik döneminin ilk 4 aydan sonra terleme iyice artar. Bu terlemeyi önleyecek en aza indirecek, anne adayını hem üşümek hem de terlemeyi azaltacak keten veya pamuklu Lohusa Pijaması gebelik döneminin üçüncü ayından itibaren giyilmeye başlanmalıdır. Sağlık açısından bu ayda başlanması uygundur.

Anne bel bölümü ve karın bölgesi bu aydan sonra artık genişlemeye başlayacağından dolayı, rahat ve terletmeyecek kıyafetler giyilmelidir. Gün içinde bebeği sıkmayacak bol tarz kıyafet seçimi yapılmalıdır. Bundan sonra da pijamalar yine rahat olacak şekilde seçilmelidir.

Lohusa Gecelik Ne Zaman Giyilir?

Anne adayı için zorlu bir süreç olan vücudunun genişlemesi, anne adayının ne giyeceğim gibi soruları sormaya başlar ve sürekli bir telaş içerisinde olur. İlk üç aydan sonra basen bölgesi genişleyip kilo alımı artmaya başlar. lohusa pijama ve lohusa gecelik artık anne adayı bu stilde olan tasarımları seçmeye ve giymeye başlamalıdır.

Hamile Lohusa Nelere Dikkat Etmelidir?

Bu dönem anne adayları için çok önemli bir dönem olduğu için beslenmelerine dikkat etmeleri kadar önemlidir, giydikleri hamile giyim secimi. Öyle ki, içeride bebeğin rahat hareket edip, sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlayabilmesi için. Sentetik kumaştan olmalı lohusa pijamaların cinsi. Anne adayını rahat ettirmesi ve sıkmamalı.

Günlük hareketlerini rahat ve sağlıklı bir biçimde yapabilmeli. Kan dolaşımı engellenmemeli. Bunun yanı sıra hamile olan bayanlar dar kıyafetlerden kaçınmalı, bu süre içerisinde bol kıyafetler tercih etmeliler. Hamile dönemi süresi için alınacak olan bu pijamalar aşırıya kaçıp çok almaya gerek yok. Bir adet Hamile lohusa pijama ve bir tane de Hamile lohusa gecelik bu sure içerisinde yetecektir.

Anne karnının büyümesi kişiye göre değiştiği için lohusa pijama giyimi dokuzuncu haftadan sonra giyimi bırakılabilir.