Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Türkiye'de Tarım Eğitim ve Öğretiminin 178.yılı dolayısıyla "Küresel İklimin Tarım ve Su Kaynaklarına Etkisi" konferansı gerçekleştirildi.

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonunda düzenlenen konferansa Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rasim Koçyiğit, Tokat Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, sektör ve firma temsilcileri ile öğrencilerimiz katıldı. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüstem Cangi yapmış olduğu açılış konuşmasında tarım eğitiminin tarihi ile ilgili bilgileri dinleyicilerle paylaştı. Üniversitenin Ziraat Fakültesi hakkında da bilgiler aktaran Cangi, Ziraat Fakültesinin Tokat tarımına önemli katkılar sağladığını söyledi. Kovid salgını ile birlikte eğitim, sağlık ve tarım sektörlerinin ön plana çıktığını ifade eden Cangi tarım sektörünün stratejik bir sektör olduğunu belirtti.

Rektör Yılmaz ise konuşmasında tarım sektörünün stratejik bir sektör olduğunu ifade ederek “Üniversite olarak, tarımsal alanda teknoloji kullanımını öncelediğimizi, sıfır atık ve yenilenebilir enerji konusunu önemsediğimizi, akıl ve bilim ışığında kaynakları doğru bir şekilde kullanmayı özellikle önemsediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

Tokat’ın bir tarım şehri olduğunu belirten Rektör Yılmaz Üniversitenin  nitelikli tarım eğitiminin yanı sıra bölge tarımının gelişimi için de yoğun bir çaba içerisinde olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA