Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı, Ahmet Çolakoğlu, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil ve TSO Başkanı Metin Demir’in de katıldığı iftar programında konuşan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’a destek istedi. 
Köksal Toptan özetle şunları söyledi: 
“Zonguldak'ta AK Parti'nin bu seçimleri çok önemsediğini görüyorum.
Türkiye genelinde yerel seçimlere ilgili çalışmalarda genel başkanımız Zonguldak'tan başladı. Bu bizim için bir onur Zonguldak için sorumluluktur.
Sayın Cumhurbaşkanımız geçen sene içinde Zonguldak için çok şey yaptı. Aklımızın ucuna gelmeyen sahildeki Cami inci gibi Zonguldak'ın önüne koyuldu. 
Ben Fevkani Köprü’nün ömrünün dolduğunu, artık yıkılması gerektiğini, aksi takdirde bir takım zararlara sebep olabileceğini söyledim. Ama bu kadar uğraşamama rağmen mesafe alamadım. Sayın başkanımız göreve geldikten sonra bu konuyu öncelikleri arasına aldı, ‘yıkacağım’ dedi. Zonguldak'ın bir kısmı ayağa kalktı. Yıllarca burada iş yapanlar, kiracılar ‘yıkılması doğrudur’ demediler. Bu köprünün yıkılmasını bu kadar savunan bir insan olarak ‘acaba yanlış mı yapıyoruz?’ diye düşündüm.
Sayın Başkan bir gün bana geldiğinde 'çok sıkıştık, acaba bunu seçimden sonraya mı bıraksak?’ dedim. ‘Bizim aldığımız karar doğru, bir daha yapamayız’ dedi. Bana red cevabı verdiği için kendisine teşekkür ediyorum.
Zonguldak'ın önünde çok ciddi bir ulaşım sorunu olacak. Trafik bizim yaptığımız tünellerle biraz nefes alsa bile otomobil yoğunluğunu omuzlayacak kapasiteye ulaşmadı. Belediye Başkan Adayı arkadaşlara soruyorum; Bu yola ne yapacaksınız? Varsa projeniz nerde?
Seçimlerde parti konuşmayalım. Ömer Selim Alan bizim kardeşimiz, arkadaşımız. Çok sıkılırsanız yakasına yapışabilirsiniz. Ama bilmediğiniz bir adamın kapısından içeri giremezsiniz.
Zonguldak'ın geleceğini sokağa terk etmeyelim. Bu hevesli kadroyu yeniden yükün altına sokalım.
1970 yılından beri burada siyaset yapıyorum. İlk defa bu kadar keyifsizim, ilk defada bu kadar geleceğe dair ümitlerim var. Zonguldak bunları tartışmamalıydı, tereddüt bile etmemeliydi. Bu kadroya vekil, bakan ve Cumhurbaşkanımız yüzde 100 destek. Görüyoruz ki deste deste paralar alınıyor, veriliyor. Bizde böyle şeyler olmaz.
Bu kardeşime verilen desteğin az bir zamanda helal edileceğine inanıyorum. İnanıyorum ki 6 ay sonra Ömer Selim Alan kardeşime hepiniz teşekkür kuyruğuna gireceksiniz. Ben inanıyorum. Sayın Selim ve ekibini sizlerin takdirine sunuyorum.”

Ruh sağlığı merkezinde resim sergisi Ruh sağlığı merkezinde resim sergisi

I M G 20240326 220025 (850 X 500 Piksel)

Kaynak: Haber Merkezi