Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak'ta verdiği müjdelerin yanında TTK'ya işçi alımının da müjdelenmesinin daha iyi olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan duymak istediği müjdeleri sıralayan Milletvekili Demirtaş "Cumhurbaşkanımız keşke TTK'ya işçi alımını da müjdeleseydi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan verdiği doğalgaz müjdesini değerlendiren Milletvekili Demirtaş, başka müjdeler de duymak istediklerini belirterek "Müjde derken aslında TTK'ya işçi alımının müjdelenmesi daha iyi olurdu. Doğalgaz da bizim için bir müjdedir, caminin yapılması da bizim için bir müjdedir. Ama Cumhurbaşkanımız keşke 'TTK'ya 5 bin işçi alacağız, TTK'yı yeniden yapılandırıp daha güçlü bir kurum haline getireceğiz, yerli ve milli taşkömüründen yanayız, yerli üretimden yanayız' deseydi fena mı olurdu. Ben öyle olmasını tercih ederdim. Ereğli'ye de 'Tersanelere sipariş aldırdık. Burada 5 bin arkadaşımız daha çalışacak, tersaneler canlanacak. Dışarıyla bağlantı kurdurduk, siparişleri aldırdık' şeklinde müjde verseydi ben daha çok memnun olurdum. Artı 'Zonguldak'a Bir ERDEMİR daha yapacağız' denilseydi daha iyi olurdu. Bizim önceliğimiz iş ve istihdam, bu cümleleri Cumhurbaşkanımızdan duymak isterdim. Artı esnafımız can çekişiyor, Zonguldak esnafı perişan; mesela şöyle bir müjde verilebilirdi; '30 bin TL hibe veriyoruz' denilse. 3-5 bin TL gibi yardımlar değil de esnafımızı ayakta tutacak rakamlarla müjde verilebilirdi. Doğalgaza itirazımız yok, o müjdenin başımızın üzerinde yeri var, caminin başımızın üstünde yeri var. Ama bu müjdeleri de duymak isterdik. Cumhurbaşkanımızın istihdam üreten, esnafa destek olacak müjdeler beklerdik" dedi.