Misli.com 2.Lig Beyaz Grup'ta geçtiğimiz sezonu 36 puanla 12'nci sırada tamamlayan ve zirveden uzak kalan Zonguldakspor, kümede kalmayı da son haftada aldığı Afyon galibiyetiyle garantilemişti. Sezona Mustafa Dalcı ile başlayan Zonguldakspor 10'uncu haftadan itibaren Zonguldak çocuğu Barış Şeref ile yola devam etti. Barış Şeref kısıtlı imkanlara rağmen takımı ayakta tutmayı başardı, hep yarışın içinde tuttu ve takımın da ligde kalmasını sağladı.

YENİ YÖNETİM İŞ BAŞI YAPTI

8 senede 2 şampiyonluk yaşayarak Zonguldakspor'u Bölgesel Amatör Lig'den 2.Lig'e kadar çıkartan Kulüp Başkanı Süleyman Caner 30 Haziran'da yapılan kongrede aday olmadı. Başka başkan adayı da çıkmayınca kulübün eski başkanı Salih Demir son 2 günde kulüp başkanı olmaya karar vererek kongrede Zonguldakspor'un yeni başkanı seçildi ve yönetimi kolları sıvayarak işbaşı yaptı.

ÖNCELİK İÇ VE DIŞ TRANSFER

Salih Demir başkanlığındaki yönetim ilk yaptığı toplantısında iç v dış transfer için bütçe oluşturmanın yanı sıra kulübe gelir kaynakları belirlenmesi için görüş alışverişinde bulundu. Transfer rotasını belirleyen yeni yönetim transfer komitesi de belirledi.

Transfer komitesi ilk olarak iç transferde Emre Kara, Hakan Çevik ve Aykut Emre Yakut ile kesin anlaşmaya vardı. Golcü futbolcu Haluk Türkeri ile ise ilk görüşmeden sonuç çıkmadı.

CAFER AYDIN İLE ANLAŞILDI

Zonguldakspor transfer komitesi, teknik direktörlük konusunda ise Ankaragücü'nün eski futbolcusu, son olarak geçtiğimiz sezon Elazığspor'da teknik direktörlük yapan Cafer Aydın ile anlaşmaya vardı. Cafer Aydın Zonguldak'a gelerek yönetimle masaya oturdu ve her konuda anlaştı.

Yönetim kadroyu sil baştan değiştirmeyi planlarken iç transferde anlaşılan 3 transferin ardından dış transferde Cafer Aydın'ın belirlediği 5-6 isimle görüşecek, yönetim ise kendi belirlediği futbolcularla da görüşerek yepyeni bir kadro oluşturacak.