Artık daha umutlu, daha kararlı bir yürüyüşün adımlarını attık Artık daha umutlu, daha kararlı bir yürüyüşün adımlarını attık

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Kadın Komisyonu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında bir program düzenleyerek;
10 Aralık'ta hayatını kaybeden Çevre Müdürü Nazmiye Uzun'u andılar.

TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube binasında yapılan programa; Çeşitli kurumlarda görev alan; maden, makina, jeoloji mühendisleri, şehir plancısı, mimar ve değişik meslek grupları ile sosyolojik durumda bulunan toplu 56 kadın katıldı. Programa ayrıca 15 erkek konuk da katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda; TMMOB Kadın Komisyonu Başkanı Ayşen Yavuzdoğan, Baro Kadın Komisyonu Avukatlarından Goncagül Avcı ve İş Güvenliği Uzmanı Şükran Kırömeroğlu, Nazmiye Uzun ile ilgili sunum yaptılar.

Bülent Ecevit Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Figen Uzar Özdemir, 'Zonguldak'ta Kadın Mühendis Olmak' konulu atölye çalışmasına tüm kadın konuklar interaktif katılım sağladılar.
Programın son bölümünde katılımcılar Nazmiye Uzun ile ilgili anılarını paylaştılar. Duygusal anların yaşandığı program oldukça beğenildi.

I M G 20240310 W A0086I M G 20240310 W A0082I M G 20240310 W A0080

Muhabir: Öznur Güneş