Yıllarca çalıştılar, zorlu günlerden geçtiler. Artık emekliler, hem kafa dinlemek hem de tatilin keyfini çıkarmak için İstanbul'dan adeta göç ediyorlar. Bavulunu toplayan arkasına bile bakmıyor. Yapılan bir araştırmaya göre İstanbul, son yıllarda göç alan değil göç veren bir ile dönüştü. Bu kapsamda İstanbul'u en çok tercih edenler de emekliler oldu.

EKONOMİ BİRİNCİ NEDEN

En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Ancak İstanbul'da fiyatların giderek artması emeklileri her alanda zorlamaya devam ediyor. Hal böyle olunca emekliler de mali açıdan daha rahat edecekleri illere göç ediyor.

DEPREM KORKUSU VAR

QTürkiye hiç şüphesiz ki deprem ülkesi. Ancak bilim insanlarına göre en büyük tehlike İstanbul'da. Sadece deprem korkusu sebebiyle binlerce İstanbullu, Türkiye'nin en az deprem tehlikesinin olduğu illere yöneldi. Bu listenin başında emekliler var.

İŞTE EMEKLİLERİN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ 3 İL

Cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre, Nüfusa göre en fazla emeklinin yaşadığı iller Zonguldak, Sinop, Bartın, Balıkesir, Edirne, Çanakkale, Kırklareli, Burdur, İzmir ve Rize olarak sıralandı.

1. ZONGULDAK

Zonguldak, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde bulunan bir şehirdir. Ülkenin önemli liman şehirlerinden biri olan Zonguldak, aynı zamanda Türkiye'nin en eski kömür madenlerine sahip olan yerlerinden biridir. Madencilik, ekonominin temelini oluştururken, şehir aynı zamanda sanayi ve turizm alanlarında da gelişmektedir. Doğal güzelliklerle bezeli sahil şeridi, turistlerin ilgisini çeken önemli noktalardan biridir. Tarihî zenginlikleriyle de dikkat çeken Zonguldak, kültürel mirasını korumak ve turizmi geliştirmek için çeşitli çalışmalar yüyürütmektedir.

2. SİNOP

Sinop, Türkiye'nin Karadeniz kıyısında yer alan bir şehir ve Karadeniz Bölgesi'nin en kuzeyindeki ili olan Sinop'un merkezi ve en büyük yerleşim birimidir. Tarih boyunca önemli bir liman şehri olmuş olan Sinop, Karadeniz'in kuzeydoğu kıyısında yer alır ve doğal güzellikleriyle dikkat çeker. Şehir, tarihi dokusu, surları, kaleleri ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm merkezidir. Ayrıca, Türkiye'nin en eski hapishanesi olan Sinop Cezaevi de şehirde bulunmaktadır.

3. BARTIN

Bartın, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan bir şehirdir. Doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirasıyla ön plana çıkan Bartın, Karadeniz sahilinde yer alır ve Bartın Nehri'nin denize döküldüğü noktada kurulmuştur. Şehir, yeşil ormanları, temiz denizi ve sahil şeridiyle turistlerin ilgisini çekerken, tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olması da kültürel zenginliğini gösterir. Bartın aynı zamanda Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biridir ve tarım ürünleri ile balıkçılık ekonomisinin temelini oluşturur.

Kore Gazisi Hasan Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı Kore Gazisi Hasan Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı

Kaynak: Haber Merkezi