Kızılay Derneği Bartın Şubesi, geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan olağan kongrede İsmail Çakır ile bir dönem daha devam kararı aldı. Geçen Ekim ayında Genel Merkez kararıyla görevden alınan Sefai Yolcu&8217;nun yerine atanan İsmail Çakır Başkanlığı&8217;ndaki yönetim kongreye tek listeyle girdi. Ticaret ve Sanayi Odası Salonu&8217;nda yapılan seçimde 5 kişilik yönetimde bir değişiklik yapıldı. Erdal Arslan, Necdet Aydemir ve Neşe Emeksiz yeni dönemde de görev alırken, Şube Denetçisi olan Nevaz Küçükekşi&8217;nin yeri Sümer İlerde ile dolduruldu.


Kongreyi TSO Başkanı yönetti


Erdal Arslan&8217;ın üst kurul delegesi seçildiği kongrede Şube Başkanı İsmail Çakır Genel Merkez tarafından atandığı göreve üyelerin oylarıyla seçilerek bir dönem daha Başkanlık yapmaya hak kazandı. Kongreye, Vali İsa Küçük, Ak Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Belediye Meclis Üyesi Serhat Çörek ve dernek üyeleri katıldı. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz&8217;ün yönettiği kongrede İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, Ak Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar ve 29 Mart 2009 seçimlerinde Ak Partiden Bartın Belediye Başkan Adayı olan Emin Özkan da hazır bulundu. Vali Küçük ve Milletvekili Tunç Kızılay üyesi olarak kongrede oy da kullandı.


Tüm dünyada insanlığın hizmetinde


Kongre öncesinde konuşma yapan Kızılay Derneği Bartın Şube Başkanı İsmail Çakır, &8220;Türk Kızılay&8217;ı bilindiği gibi yalnız yurt içinde değil tüm dünyada insanlığın hizmetindedir. Basından da takip edildiği üzere dünyanın her yerinde ırk din ayrımı yapmadan bugün Haiti&8217;de de olduğu gibi insanlığın hizmetine koşmaktadır. Türk Kızılay&8217;ı tarafından ayni ve nakdi yardım yapılan 76 ülke bulunmaktadır. Türkiye´de kan hizmetleri 1957 yılında İstanbul ve Ankara´da ilk kan merkezilerini açarak günümüze kadar yüzde 60 civarında ülke ihtiyacımız karşılanmaktadır. Bu kapsamda, Türk Kızılay&8217;ı Zonguldak Kan Merkezi, Zonguldak ve Bartın illerinde, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın ayağına giderek hizmet vermektedir. Ayrıca gezici kan alma aracımızla da, bölgemizde sürekli organizasyonlar yapılmaktadır. 2008 yılı Zonguldak Kan Bağış Merkezi&8217;nde 10 bin ünite civarında kan bağışı toplanmıştır. 2009 yılı bağışlarımız 14 bin üniteye çıkmıştır. Bartın halkının destekleri için teşekkür ederiz&8221; dedi.


Kan Merkezi için girişim yaptık


İsmail Çakır, &8220;Bartın ilinde 2008 yılında yapılan kan bağışı organizasyonlarında 500 ünite kan bağışı yapılmışken, bu 2009 yılında 700 ünite bağışa çıkartılmıştır. Hedefimiz Bartın ilindeki kan bağış sayısını en az 3000 olmasını sağlamaktır. Şu anda kan ihtiyacı olan hastalarımızın ihtiyaçları, Zonguldak Kan Merkezi&8217;nden karşılanmaktadır. Bu demektir ki kanların Bartın&8217;a ulaşması en az iki saati alacaktır. Bu zamana hastanın tahammülü var mıdır? Diğer bütün komşu illerimizde olduğu gibi Bartın&8217;da da Kan Merkezi kurulmalıdır. Göreve geldikten sonra ilk hedefimiz Bartın&8217;da kan merkezini kurma çalışmasını başlatmak olmuştur&8221; diye konuştu.


Destek verenlere teşekkür etti


Şube Başkanı Çakır &8220;Bunun için uygun yer bulma çabası içinde olduk ve başta Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımız ve Sayın Defterdarımızın destekleriyle hazineye ait eski Tarım İl Müdürlüğü sosyal tesisleri binası derneğimizce kiralanmıştır. Umuyoruz ki çok yakında bu önemli hizmeti halkımıza sunmak istiyoruz. Burada tekrar bu çalışmalarımıza büyük desteklerini esirgemeyen ve bizlere her türlü güveni veren Sayın Valimiz İsa Küçük, Sayın Belediye Başkanımız Cemal Akın&8217;a ve Sayın Defterdarımız Saim Çırıka&8217;ya huzurlarınızda teşekkürlerimi arz ediyorum&8221; şeklinde konuştu.


Kızılay önemli çalışmalara imza attı


Kızılay Şube Başkanı İsmail Çakır&8217;ın ardından konuşan Ak Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, &8220;Kızılay&8217;ın kongresinin hayırlı olmasını ve güzel çalışmalara vesile olmasını temenni ediyorum. Kızılay; renk, ırk, din ve millet ayrımı yapmadan nerede muhtaç, düşkün ve zor durumda olan insan varsa onlara hizmet ederek çok önemli bir görev yapıyor. Kızılay dünyanın dört bir yanına koşuyor. Bunu en son Haiti depreminde de gördük. Ülkemiz insanları da zor durumda olduğu zaman Kızılay vakit geçirmeksizin orada yerini alıyor. Kızılay Derneği son yıllarda önemli çalışmalara imza attı. Kurumsal yapısındaki iyileştirmeler ve eski tartışmaları da geride bırakarak kendi işine yoğunlaştı ve bunu mutlulukla görüyoruz. Bartın&8217;da da İsmail ağabeyimiz Kızılay&8217;a sahip çıktı&8221; şeklinde konuştu.


Ne gerekiyorsa yapacağız


Milletvekili Tunç, &8220;İsmail Çakır bu kongreye kadar görevini yürüttü ve bu kongrede de bu yükü omuzlama noktasında tekrar talip oldu. Bunu görmek bizleri sevindiriyor. Bize düşen görev ona destek olmaktır. Bartınlılar olarak Kızılay Derneği&8217;ne sahip çıkmamız gerekiyor. Bu anlamda ne gerekiyorsa hep birlikte yapmamız lazım. Kızılay&8217;ın üyelerini çoğaltmak, hayırseverlerimizi bu çatı altında toplamak ve onları hayır işine yönlendirme noktasında her zaman Kızılay&8217;ın yanında olmak istiyoruz&8221; dedi.


İnsanı yaşat ki devlet yaşasın


Tunç &8220;Belki geçmişteki çalışmalarda aksama olmuş olabilir ama onlar geçmişte kaldı. Bundan sonra İsmail ağabeyimize siyasi düşünce olmadan hep birlikte destek vereceğiz ve vermeye hazırız. Çünkü Kızılay insanlığa hizmet ediyor. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bu anlayışla da insanın olduğu yerde hizmet etmek durumundayız. Onun için de Kızılay Derneği Bartın Şubesi&8217;nin bundan sonra güzel çalışmalara imza atacağını düşünüyorum. Bugüne kadar görev almış olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra görev alacak olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum&8221; ifadesini kullandı.


Kan Merkezi binası hazır


Kızılay&8217;ın 140 yıllık bir kuruluş olarak hem Türk insanının, hem de dünyada yardıma ihtiyaç duyan herkesin yanında olduğunu belirten Vali İsa Küçük, &8220;Kızılay, bütün çalışmalarını toplumun kendisini kucaklamasından güç alarak yapmaktadır. Son yıllarda Pakistan&8217;dan Haiti&8217;ye kadar, Asya ve Avrupa&8217;nın her köşesinde her yerde şanlı bayrağımızın yanında Kızılay, Türk insanının ikinci bir bayrağı olarak varlığını göstermektedir. Buralarda Türk insanının şefkatini, yardımseverliğini ve paylaşımcılığını hissettirmektedir. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm görevlilerimizi şükranla anmamız gerekiyor. Bartın&8217;da bulunan kamuya ait her türlü tesis, bina, arazi ve varlık aslında Bartınlıların ve Türkiye&8217;nin hizmetindedir. Kızılay Derneği&8217;ne tahsis edilen Tarım İl Müdürlüğü&8217;nün oradaki bina, dernekler kanundaki yapılan değişikliklerden dolayı birkaç yıldır kullanılmıyordu. Ancak Kızılay kamu yararına bir dernek olmasından dolayı bu istisnadan yararlandı ve bu bina Kan Bağış Merkezi olarak tahsis edildi&8221; diye konuştu.


Bartınspor&8217;u unutmadık


Vali Küçük, &8220;Bu bina neden bize verilmedi de Kızılay&8217;a verildi şeklinde Bartınspor&8217;un şiddetli eleştirilerine maruz kaldı. Bartınspor&8217;u unutmuş değiliz. Bartınspor&8217;da Bartın&8217;ın canlı organizmalarından, heyecanımız, spor ruhumuz ve o da bizim evladımız. Bu yüzden onları da unutmuş değiliz. Onların da talebi doğrultusunda İl Özel İdaremize ait bir alanı önümüzdeki aylarda tahsis etmek için gerekli çalışmalar devam ediyor. İnşallah orada gönlümüzden geçtiği şekilde bir antrenman sahası vereceğiz. Böylece 3. Lige giderken kurumsallaşmasında elimizden geleni biz de yapmış olacağız&8221; şeklinde konuştu.


Kızılay&8217;a destek verilmeli


Vali Küçük, &8220;Bartın&8217;da 90 yıl önce kurulan bir dernek adını Kızılay olarak aldı. 90 yıldan bu yana Bartınlılar yardımseverliklerini göstermiştir ve bugün de göstermektedir. Bartın&8217;ın bu yardımlaşma duygularının bir başka açıdan çok önemli bir yerde olduğuna dikkat çekerek aradaki eksikliği belirtmek isterim. Bilindiği gibi ekonomi alanında, sanayileşmede ve yatırım alanlarında konuşurken, kişi başına düşen banka mevduatı sıralamasında Bartın&8217;ımızın 81 il içerisinde 21. sırada olduğunu biraz övünerek belirtiyoruz. Aynı övüncümüzü yardımlaşma ve dayanışma duygularımızın gösterilmesinde de ortaya çıkarmalıyız&8221; dedi.


Her zaman yanınızdayız


Vali İsa Küçük &8220;Bireysel olarak olmasa da kurumsal anlamda Bartın kendi evlatları için ihtiyaç olan, gerek Bartın&8217;da, gerekse Bartın dışında okuyan çocuklarımız için yardımlaşma, onlara burs sağlama konularında önemli katkı ve desteklerinizi bekliyoruz. Benzer şekilde Kızılay&8217;ın Türkiye ve dünya için organize ettiği bütün çalışmalarda da Bartınlıların bu faaliyetlere desteklerini talep ediyorum ve bunu yapacaklarına da inanıyorum. Yeni yönetim kurulumuza hayırlı olsun diliyorum ve her zaman yanınızda olduğumu belirtmek istiyorum&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi