22'nci Dönem Milletvekili Harun Akın’dan Vali Osman Hacıbektaşoğlu'na ziyaret 22'nci Dönem Milletvekili Harun Akın’dan Vali Osman Hacıbektaşoğlu'na ziyaret

Gelecek Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı ve Belediye Meclis üyelerinin tanıtımı Panorama Kafe'de yapıldı.
Adaylarını tanıtan İl Başkanı Şenol Cin, adaylık için birçok kişiyle görüştüklerini ancak sözünden dönenlerin olduğunu ifade ederek "Kimisi iktidar yanlısı oldu. Biri CHP'ye biri İYİ Parti'ye gitti bir şeyler oldu" diye kırgınlığını dile getirdi.

İl Başkanı Şenol Cin, açıklamasında şunları söyledi:
"Gelecek Parti il Başkanlığı'nı dört aydır  yürütüyorum. Çok mücadeleler verdik. Seçim atmosferine başladık. Bir sürü adayla görüştük. Çok insanların ayağına gittik, görüştük. Fakat her yerde olumlu cevaplar aldık. Son akşam döndü. Biz araya bir şeyler girdi. Döndüler arkadaşlarımız. Yine de o cesareti verdikleri için o dönen arkadaşlarımdan hepsine teşekkür ediyorum. Çünkü herkes iktidar yanlısı oldu burada. Bir baktık. Biri CHP'ye biri İYİ Parti'ye gitti bir şeyler oldu. Neyse biz onları unuttuk. Sonra ne yapalım ne gidelim. Normalde istediğimiz 25 belde de belediye başkan adayı çıkartmaktı hedefimiz. Ama olmadı çünkü küçük parti, yeni parti olduğumuz için yeni kurulan bir parti olduğumuz için herkes önce okeyledi, sonra değiştiler. Tabii biz bunları normal karşılıyoruz. Artık siyasette böyle şeyler oluyor. Artık önümüze baktık. Ne yapalım dedik. En son çare olarak dedik içimizden bir arkadaşımızı belediye başkan adayı olarak çıkartalım. Normalde ilçe başkanlarımız da olacaktı ama beldelerde işte belediyelerde adaylarımız yok. Il genel meclis üyesi beş tane ilçemizde. O yüzden bu sefer dedik köylere saldıralım. Il genel meclisinde oyumuzu arttıralım. Sonra dedik ki; Zonguldak merkezli bir adayımız olsun. Arkadaşlar arasında istişareler yaptık. Göreve Şendoğan Yavuz kardeşimiz talip oldu dedi.Destek olursanız, dedi. Oluruz dedik. Kendisine teşekkür ettik. Böyle bir cesaretten dolayı kendisini de kutluyorum. Çünkü şunu yapmadık. Dışarıdan bir aday aramadık Zonguldak için. Sadece iki kişiyle görüştüm. Dışarıdan adayla çıkacağımıza kendi yönetimimizle kurulduğu günden beri partimize hizmet veren bir arkadaşımızı öne çıkardík. Ve genel merkezden de aday göndermek istediler. İstemedik, kabul etmedik.
Saadet Partisi ittifak için oturalım dedi, kabul etmedik. Birkaç tane partiyle daha görüştük. Görüşme oldu, onu da kabul etmedik. Yani biz dedik ki Zonguldak'ta kendi yağımızla kavrulacağız. Kimsenin yamağı olmayacağız. Ve bunu da başardık diye düşünüyorum. Çünkü adayımız var en azından arkadaşımızı destekleyeceğiz. Arkadaşıma da sizlerin huzurunda gösterdiği medeni cesaretten dolayı çok teşekkür ediyorum. Aynı keza da belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Bunu herkes göğüsleyemez."

YAVUZ: "BENİM ARABAM, YATIM, KATIM YOK AMA MANGAL GİBİ YÜREĞİM VAR"

Zonguldak Belediye Başkan Adayı Şendoğan Yavuz "Benim bu göreve layık gören ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ben Zonguldak'ta halkın içinden gelen bir belediye başkan adayıyım. Benim arabam, yatım, katım, villam yok ama mangal gibi yüreğim cesaretim var. Ben o yüzden 19 mahallede 1500 sokakta sadece bir tek sandıklardan kendi oyum da çıksa ben bu davadan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğim. Zonguldak Gelecek Partisi olarak biz de varız dedik. Biz Zonguldak'ta kendi sesimizi, kendi gücümüzü bir bir beraberliğimizi göstermek için biz bu yola düştük. Hak eden kazansın diyorum. Teşekkür ederim" açıklamasını yaptı.

 

Muhabir: Öznur Güneş