Mecliste Belediye Başkanı Kamil Atun İYİ Partililerin "Kilimli'yi parsel parsel sattınız" sözlerine sert yanıt verdi. 

Kimsenin de iftira atmasına müsade etmem. Vatandaşımızın hakkını yedirtmem ve iftira atanın da alnını karışlarım. Bu böyle bilinsin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına kimse giremez.

Yolu kapatan tıra esnaf tepki gösterdi Yolu kapatan tıra esnaf tepki gösterdi

Meclis’te Nisan ayında AK Parti Grubu tarafından yerel seçimler öncesi İYİ Parti Meclis üyesi adayları tarafından 'Kilimli parsel parsel satıldı, Kilimli’de otel satıldı, Havuz satıldı, Kilimli şehir hamamı satıldı' şeklinde iddiaların araştırılması için verilen önerge görüşüldü. 

Mecliste Araştırma ve Tahkikat Komisyonu raporu okundu. İddiaların tamamiyle asılsız olduğu belirtildi.

Mecliste İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Hasan Kuloğlu,  bu söylemlerin halk arasında konuşulduğunu ve kendilerinin de bu söylemleri seçim döneminde dile getirdiğini söyledi. 

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun Hasan Kuloğlu’na cevap vererek, “Madem öyle Kilimli Belediye Meclisi seçim öncesi Şubat ayına kadar görev yaptı. Meclis’te İYİ Parti meclis üyeleri de vardı. Bu meclis üyesi arkadaşlarımız bu konuda herhangi bir önerge verseydi de biz bunun doğru olmadığını zaten açıklardık. Tabii ki seçimde olan seçimde kalmalı. Ama atılan iftiralar beni, beni destekleyen vatandaşlarımız ve belediyemizde görev yapan tüm müdürlerimizi, bizden önce görev yapan tüm meclis üyelerini,  destekleyen desteklemeyen herkesi, 20 bin 316 vatandaşımın hakkı var. Bu hak üzerinden herkes doğruları söylemek zorunda. Ve tabiki dile getirdiği iddiaları da kanıtlamak zorunda. Evet ben seçime kadar her şeyi söyledim; halk böyle diyordu, 'sokak köşelerinde söyleniyordu' gibi cümleler hiç de hoş değil.Benim 9 yaşında kızım var, herkesin çoluk çocuğu var. 'Kilimli parsel parsel satıldı' dediniz. Ben buna kesinlikle müsaade etmem. Benden önceki dönemde bizden önceki dönemlerde belki böyle şeyler olmuş olabilir,  belki sizi destekleyenler sizin böyle demenizi istemiş olabilirler. Ancak benim olduğum yerde bizim ekibimizin olduğu yerde 20 bin 316 vatandaşımızın hakkını yedirtmem.Kimsenin de iftira atmasına müsade etmem. Vatandaşımızın hakkını yedirtmem ve iftira atanın da alnını karışlarım. Bu böyle bilinsin. Tüyü bitmemiş yetimin hakkına kimse giremez. 31 Mart 2019’da o devir kapandı” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi