İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de kaç tane organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Bakan Soylu'nun paylaştığı tabloda Zonguldak'ta 4 çetenin çökertildiği görüldü.

Bakan Soylu'nun TRT Haber'de Yerel Organize Suç Örgütleri ile ilgili paylaştığı haritada da dikkat çeken bilgiler yer aldı. Haritaya göre 15.07.2016 tarihinden itibaren günümüze gerçekleştirilen 307 operasyonda 304 Yerel Organize Suç örgütünün çökertildiği görüldü. Bu suç örgütlerinden 4'ünün ise Zonguldak'ta olduğu kaydedildi.

Bakan Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımıza arz etmiştim geçmişte. FETÖ devreden çıktıktan sonra yerine gelebilecek birkaç yapılanmadan bahsettim. Organize suç örgütlerine fırsat vermemiz gerektiğini anlattım. Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli ile çalıştık. Türkiye'de Ankara'da otopark mafyasının öldürdüğü adamların, çocukların olduğunu biliyorsunuz değil mi? Ankara'da 348 operasyon gerçekleştirdik, çökerttik organize mafyayı. 41 operasyonda 30 ulusal çete çökerttik. 2000 kişiyi yıl önce tutuklamışız. Nefes aldırmayız. Nefes alırlarsa, Türk töresinin lafıdır, bize gök girer kızıl çıkar! Bir tehlike ile daha karşı karşıya kaldık" ifadelerini kullandı.