Havanın kötü olmasına rağmen iyi katılımın olduğunu belirten İl Başkanı Devrim Dural, "Bizim mitingimize dışarıdan hiç kimse gelmedi. Bu bizim için önemli, istediğimiz hedefimize ulaştık" dedi. 

Miting ile ilgili konuşan Devrim Dural şunları söyledi: "Olumsuz hava koşullarına rağmen çok soğuk bir havaya rağmen Sayın Genel Başkanımız da bereketiyle geldi. Sağolsun yağmurla geldi Zonguldak'a. Bizim hedeflediğimiz sayıya biz ulaştık. Önemli olan burada sayılar değil, önemli olan miting alanındaki insanların bir şekilde miting alanına olan ilgisi alakası ve şehir dışından insanların gelmemiş olması bizim için çok değerli ve önemli. Çünkü bu mitingimiz Zonguldak halkına düzenliyoruz en nihayetinde. Dolayısıyla Zonguldaklı insanların gelmesi ve miting alanına kamu görevlileriyle, kolluk kuvvetleriyle doldurulmamış olması, Cumhuriyet Halk Partisi'nin öz gücüyle kendi kuvvetiyle bu miting alanını doldurması bizim için çok değerliydi. Sayın genel başkanımızı da kazasız belasız burada uğurladık. 25 tane belediye başkan adayımızla Zonguldak'ta güzel bir miting gerçekleştirdik. Orada söylediğimiz gibi Zonguldak'taki 25 seçim bölgesinin 13 tanesi şu anda Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından yönetiliyor. Bu sayıyı çok daha yukarıya taşıyacağımızı, Zonguldak halkına da izah ettik, anlattık. Genel başkanımız da çok teşekkür ettiler, çok memnun kaldılar. Mitingimizin sonrasında da Karaman'da yine Sayın Genel Başkanımız burada halkımızla buluştuk. Sonrasında  havalimanında uçağa binmeden önce Saltukova'da yine vatandaşlarımız, Sayın Genel Başkanımızı ağırladılar. Bir görüşme talep ettiler. Saltukova'da da seçim koordinasyon merkezinde toplantı yapıldı. Yine bir çay içildi. Sayın genel başkanımızı uğurladık. Kazasız, belasız atlattık. Teşekkür ediyoruz biz. Sizlere de çok teşekkür ediyoruz. Miting izlediniz, katıldınız." 

Geçtiğimiz hafta içinde açıklanan 2 farklı anket sonuçlarının miting alanına yansımadığı yönündeki haberleri değerlendiren Devrim Dural, şöyle konuştu:

"Şimdi şöyle; kamuoyunda tabii ki bağımsız kuruluşların yapmış olduğu anketler var. Bunlara bizim bir yorum getirmemiz doğru olmaz. Bu bizim dışımızda gelişen anketlerdir. Ama geçen hafta açıkladığımız rakam genel merkezimizin yapmış olduğu ankettir. Dolayısıyla biz bunu kriter alırız ve biz bunu açıkladık. Diğer anket diğer firmaların açıkladığı anketler hakkında bizim yorum yapmamız doğru olmaz. 31 Mart akşamında 1 Nisan sabahında bu işin nerede olduğunu hepimiz birlikte göreceğiz. Biz kazanacağımızı biliyoruz" diye konuştu. 

Zonguldak'ta bayraklar ütüsüz ve özensiz: Buna kim izin verdi? Zonguldak'ta bayraklar ütüsüz ve özensiz: Buna kim izin verdi?

Muhabir: Öznur Güneş