Ankara’dan başlayarak Kalecik, Çankırı ve Karabük üzerinden Zonguldak’a kadar devam eden ''Kömüre Giden Demir Yolu-Yeşil Rota'' üzerinde tren turizminin geliştirilmesine yönelik iş birliği çalışmaları kapsamında planlanan Karaelmas Ekspresi seferlerine başlıyor.

Bölgedeki turizm hareketliliğini artırmak için düzenlenen turistik tren seferlerinin ilki 12 Nisan 2024 tarihinde düzenlenecek olup, diğer üç sefer ise mayıs ayı içerisinde olmak üzere toplam 4 tren seferi düzenlenecek.

Özel Turistik Karaelmas Treni’nde 3 pulman, 1 kuşetli vagon (230 kişi) ile 1 yemekli vagon yer alacak, tren her iki yönde de ayrı turist gruplarına hizmet verecek. Turistik tren seferlerinin Cuma – Pazar günleri arasında haftada bir kez karşılıklı olarak gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Trenin güzergahının Ankara-Kalecik'ten başlayıp Çankırı, Çerkeş, Eskipazar, Yenice, Safranbolu, Filyos, Bartın, Amasra ve Zonguldak güzergahını takip edeceği öğrenildi.

Seferlere ait programlar söyle;

Ankara’dan Hareket Tarihleri

1. Tur: 12 Nisan 2024

2. Tur: 17 Mayıs 2024

3. Tur: 24 Mayıs 2024

4. Tur: 31 Mayıs 2024

Zonguldak'ta bayraklar ütüsüz ve özensiz: Buna kim izin verdi? Zonguldak'ta bayraklar ütüsüz ve özensiz: Buna kim izin verdi?

Kaynak: Haber Merkezi