Milletvekili Hamdi Uçar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Zonguldak'ta yaşanan onkolog sorununu aktardı.
Uçar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin ilana çıkmasına rağmen onkologların, hastaneden döner sermaye alamayacaklarını bildikleri için başvuru yapmadıklarını anlattı. Erdoğan soruna çözüm bulunması için talimat verdi.
Hamdi Uçar, Ereğli'de Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarının yıkıldığı ve yenileri yapılmadığı için hala kirada olduklarını, bu durumun Ereğli'ye yakışmadığını, sorunun çözümü için destek istediklerini anlatı. Erdoğan, çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
Hamdi Uçar, artan maliyetler nedeniyle zor günler geçiren özel kömür işletmecilerinin durumunu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aktardı. Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanının konunun takipçisi olmasını istedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan Mithatpaşa Tünelleri'ne Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı ismini verdiklerini ve 22 Ocak 2022 günü Zonguldak'a açılışa geleceğinin müjdesini verdi. Hamdi Uçar, Erdoğan'a "Sizleri kentimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız" dedi.
Uçar, Şubat ayında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer'in Zonguldak'a gelmeyi planladığın açıkladı.