Gökçebey Halk Eğitim Müdürü Satılmış Erenoğlu Ramazan ayında Yetişkinler İçin Kuran-I Kerim (Elif-Be) Okuma Kursu açıldığını söyledi. Kurs hakkında bilgi veren Erenoğlu: “ Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Yaygın Eğitim Kurs Programları içinde Din Eğitimi alanında yetmiş ayrı kurs programı tanımlanmıştır. Gökçebey merkez ,belde ve köylerinde eğitim ihtiyaçları ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda açılan değişik kursların yanında Din Eğitimi alanında da kurslar açılıyor.

 Kur’an-ı Kerim, Allah’ın kelamıdır. Gerek okuma esnasında gerekse diğer zamanlarda onun bu özelliği daima göz önünde bulundurulmalı, ona gereken değer verilmeli ve hayatımızı anlamlandırmamızda onun rehberliği göz ardı edilmemelidir.

Minik eller büyük hayaller ile bilimsel bitki çizimi yaptı Minik eller büyük hayaller ile bilimsel bitki çizimi yaptı

Kur’an’ı okumak onu anlamanın birinci adımıdır. Hayatı anlamlandırmak ta ancak onu doğru ve güzel okumak ile mümkündür.

Ramazan ayı aynı zamanda “Kur’an” Ayıdır . Bu vesile ile İlçemiz Namazgah Köyü Alimler Mahallesi Köy Konağında usta öğretici Gülçin Başoğlu’nun eğiticiliğinde ve Pazarlıoğlu Köyü Merkez Cami altı Bayram yerinde ise usta öğretici Elif Pazarcık’ın eğiticiliğinde bayan vatandaşlarımıza yönelik 120 saat süreli “Yetişkinler İçin Kuran-I Kerim (Elif-Be) Okuma”  kursları açıldı.

Kur’an-ı Kerim okuma (elif-be) kurs programını tamamlayan kursiyerler ;

Kur’an-ı Kerimi Okumaya Giriş (10 saat),  Harfler ve Özellikleri (16 saat), Harflerin Okunuşları (20 saat) , Okunuşla İlgili Özel Durumlar (14 saat), Okunacak ve Ezberlenecek Dualar (30 saat) , Yüzüne okunacak ve Ezberlenecek Kısa Sureler (30 saat) konularında eğitim almış olacaklar.

 Bu kurslar tamamlandıktan sonra yine vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda 120 saat süreli Yetişkinler İçin Kuran-ı Kerimi Tecvidli Okuma kursu açılabilecektir."dedi.

Kuran Kurs1

Muhabir: Yeliz Alagöz