Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Başkan Posbıyık, Milletvekili Fazlı Erdoğan diyor ki; "Ereğli´de 3K var diyor " Ben de Vekile şunu söylüyorum "3Y yi yani Yalancılığı, yolsuzluğu ve yoksulluğu ortadan kaldırmazsanız" bu memlekette Kaos ortadan kalkmaz. Referandum için köylere çıkıyorum diye milletvekilinin kimyası bozuldu. İşi gücü bıraktılar, il başkanı, milletvekilleri, ilçe başkanları, bir de güreş ağası var hepsi Ereğli´de" dedi.
Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 12 Eylül´de yapılacak olan referandum öncesi köyleri adım adım gezmeye devam ediyor. Posbıyık, "Referandumda Hayır" toplantılarını Güneşli Beldesi´nde eşi Neriman Posbıyık ve Belediye Meclis Üyeleri, çok sayıda köy muhtarının da katılımıyla sürdürdü.
Posbıyık, son günlerde muhtarlar için laflar çıkartıldığını sağda solda gazete dağıtıldığını belirterek, şunları kaydetti:
"Benim 93 köy , 26 mahalle muhtarım var. Bunların toplamından 6 tanesini çıkar, hepsi de aslan gibilerdir. Koç gibilerdir. Hepsi de delikanlıdır. Bak her gün biri açıklama yapıyor. Bugün müftü mahallesi muhtarı Akın Ateş yapmış. ´Hayır´ vereceğim diyor. Bir hafta önce muhtarlar derneği başkanı açıklama yaptı. Muhtarlar olarak federasyon olarak karar verdik. ´Hayır´ diyoruz dedi. Tepeören muhtarı Tacettin Arslan ´Hayır´ diyoruz dedi. Benim arkadaşlarım var, Kızılca´dan, Ruşenler´den, Osmanlar´dan, Yalı boyunun hepsi, bütün insanlar hayır diyor. Ama 6 tane muhtar var. Bana gelir ´baba´ der, Fazlı´ya gider ´amca´ der. Yalaka muhtar bunlar. Bu 6 muhtarın zamanı gelince isimlerini açıklayacağım. Diğer muhtarlarıma canım feda kapım onlara her zaman açık. Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın basın aracılığıyla ´Kepez Tepesindeki yere 90 bin lira para gönderdim´ diyor; Ben de kendisine soruyorum; "Fabrikacığından mı gönderdin. Eski belediye başkanı zamanından devletin parasını gönderdin eski belediye başkanı zamanında. Orada bir işlem yapacaksa mahkemeden kamulaştırma kararı çıkacak. Yargıya saygın olacak. Bana diyor ki orayı ellerinden alıver. Burası dağ başı değil. Siz yalancılık olayını mutlak suretle bırakacaksınız başka yolu yok. Kapalı spor salonunu yaptım diyorsun. Hadi oradan sen de. Kapalı spor salonunun yeri Ereğli Belediyesinin. Biz verdik, Spor Toto genel müdürlüğüne yaptırdık. Niye yalan söylüyorsun? Diyorsun ki, termik santrali ben durdurdum. Pes doğrusu. Yalı boyunun aslan gibi muhtarları ile beraber, oranın halkı, kadınları ile eylem yaptık. Eylemlerin neticesinde termik santrali ortadan biz kaldırdık. Senin yapacağın bir tek şey var 4,5 sene bu memlekete gelmezsin. İki kamyon parke çakıl oyları toplamaya çalışırsın. Pençes deresinin üzerini ben kapattım diyorsun. Zeki Çakan zamanında başlandı. Müteahhit tamamlayamadı ihaleye çıkıp parasını ödedik. Ereğli Belediyesi kapattı. Sen yapmadın, biz kapattık üzerini. Göz göre göre yalan söyleme. Çöp işini ayarladım diyor. Hala Kemer´e çöp döküyoruz. Zonguldak´ın tüm ilçelerinde çöp istasyonu yapıldı, Çaylıoğlu´ndan bile çöpler dereye dökülüyor. Birçok yerin çöpleri Bakacakkadı´ya taşınıyor. Ereğli´de biz paralarını vermemize rağmen, bir tek Ereğli ve Alaplı´da çöp aktarma istasyonu yapmadılar. Ereğli ve Alaplı´ya ihanet ediyorlar. Çöplük işini halletmediniz, hallettim diye konuşup duruyorsunuz. Paramızı verdik istasyon yapılmadı."
Toplantı sonunda vatandaşlarla sohbet eden Başkan Posbıyık, çocuklara oyuncak hediye etti.
Editör: Pusula Gazetesi