Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Belediye Başkan Adayı Gürkan Gülay, dün Ulutan Barajı’na giderek, baraj işçileri ile görüştü. Zonguldak’ın su yüzsüzlerinin Zonguldak, Kilimli ve Kozlu Belediyeleri olduğunu ifade eden Gülay, bu belediyelerin borçları yüzünden işçilerin maaşını alamadığını ileri sürdü.

Gülay, 30 Mart’tan sonra Zonguldak Belediyesi ve Metropoliten Belediyeler Birliği’nin başına geçtiğinde işçi maaşlarının aksamayacağını iddia etti. Gülay, Zonguldak Belediyesi’nin baraja olan su borcunun 2,5 milyon TL, Kozlu ve Kilimli Belediyelerinin ise 800’er bin TL olduğunu açıkladı.

“ASIL SU YÜZSÜZLERİ SU ÜSTÜNDEN SİYASET YAPANLARDIR”

Kendisinin belediye başkanı olduğu takdirde baraj işçilerinin maaşlarını sıkıntısız alacağını belirten Gülay, şu açıklamayı yaptı:

“Personel arkadaşlarımızla tanışmak, hem de bu arkadaşlarımızın aylardır süregelen sıkıntılarına 30 Mart 2014 sonrası çare olacağımızı söylemek için ziyaret ettik. Zonguldak halkının bilmediği gerçekler var, Zonguldak’ta aylardır ‘su yüzsüzleri’ diye basında açıklamalar var. Su yüzsüzlerini ben size açıklamak istiyorum. Su yüzsüzleri; Zonguldak Belediyesi, Kozlu Belediyesi ve Kilimli Belediyesi’dir. Yıllardır, aylardır, ‘İktidar belediyesi olmazsan hizmet gelmez’ diyen belediye başkan ve yöneticilerine buradan seslenmek istiyorum. Ödemediğiniz su borçlarınız yüzünden buradaki arkadaşlarımız maaşlarını alamıyorlar. Yılbaşı gecesi ‘borularda arıza var’ diye kapattıkları sudan, kesilen suyu hoparlörlerden ‘arıza var’ diye duyurdukları, halbuki buradaki personelin maaşlarını alamadıkları için suyun kesildiğinden kimsenin haberi yok. 3 aydır bir kişinin evine maaş götürememesinin sebebini belediye başkanlarına sormak isterim. Acaba belediye başkanlarımız 3 ay değil, bir ay maaş almadan geçinebiliyorlar mı? Buradaki arkadaşların 31 Aralık’ta sadece bir maaşı yatmıştır. Geri kalanın ise, 15 Ocak’ta yatacağı söylenmiştir. Eğer ayın 15’inde bu maaşlar yatmazsa, Gürkan Gülay olarak, MHP belediye başkan adayı olarak, Madenci Anıtı önünde oturma eylemi gerçekleştireceğiz. O maaşlar yatana kadar da o anıtın önünden kalkmayacağımızı herkesin bilmesini isteriz. Asıl su yüzsüzlerinin kim olduğunu, ‘su üstünden siyaset yapmayacağım’ diyenlerin aslında su üstünden siyaset yaptığını ve bunu Zonguldaklılarla paylaşmadığını söylemek isterim. 30 Mart’tan sonra Zonguldak Belediyesi’nin ve Metropoliten Belediyeler Birliği’nin başına geçeceğim. Barajın nasıl yönetileceğini kamuoyuna ve belediye başkanlarına buradan söylemek istiyorum. Barajdaki arkadaşlarımız ve taşeron işçilerimiz maaşlarını belediyeden tıkır tıkır yatacaktır. Zonguldak Belediyesi’nin baraja olan su borcu 2,5 milyon, Kozlu ve Kilimli Belediyelerinin 800’er bin TL borcu bulunmaktadır. Bu belediyelerimizden en kıs zamanda borçlarını ödemelerini talep ediyorum. Onlar borçlarını ödemediğinde barajın masrafları ve işçilerin maaşı ödenmiyor. Vatandaşın 100-200 TL su borcu olduğunda feryat figan edenler, acaba bu borçlarını buraya niye ödemiyorlar? Kendilerinden açıklama bekliyoruz.”

Editör: Pusula Gazetesi