Fenerbahçe´nin eski futbolcusu ve teknik direktörlerinden Erol Togay hayatını kaybetti.
Bir dönem Fenerbahçe Kulübü´nde teknik direktörlük görevinde de bulunan, Beşiktaş Kulübü eski başkanlarından Nuri Togay´ın oğlu, Türk futbolunun ´Kafacı Erol´ lakaplı futbolcusu Erol Togay, 62 yaşında hayatını kaybetti.
Erol Togay´ın cenaze töreniyle ilgili detayların daha sonra açıklanacağı öğrenildi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yayınlanan mesajda, "Milli Takımımızın eski futbolcularından Erol Togay vefat etti. Kariyerinde Vefaspor, Altay, Fenerbahçe ve Adana Demirspor formaları giymiş olan Erol Togay, 1975-1980 yılları arasında 19´u A Milli olmak üzere toplam 20 kez Milli Takımlara çağrıldı. Erol Togay´a Allah´tan rahmet; ailesi, yakınları ve futbol ailesine başsağlığı dileriz" denildi.
Fenerbahçe Spor Kulübü´nün resmi sitesinden yapılan açıklamada ise, "Fenerbahçemizde futbolcu ve teknik direktör olarak görev yapan eski milli futbolcu Erol Togay yaşamanı yitirdi. Merhuma Allah´tan rahmet, kederli ailesi ve tüm futbol camiasına başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

EROL TOGAY KİMDİR?
Erol Togay 1 Şubat 1950’de doğmuş, Türkiye Milli Futbol Takımı ve Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı’nda oynamış eski futbolcudur. Futbola Vefaspor’da başladı. Ordan Altayspor’a geçti. 1978 yılında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Defansın ortasında oynadı. 20 kez milli takımlara çağrılan Erol Togay, 1 kez Türkiye U-21 ve 19 kez de Türkiye A Milli forması olmak üzere toplam 20 kez milli formayı giydi. Erol Togay, 1991 yılında Guus Hiddink’in ardından Fenerbahçe teknik direktörlüğne getirilmiş ve yalnızca 3 maç takımın başında kalmıştı.
Erol Togay, Zonguldakspor´da da Teknik Direktörlük görevinde bulunmuştu.


Editör: Pusula Gazetesi