Prof. Dr. Coşkun, bu sene ilk defa fen bilgisi öğretmenliğine de öğrenci almaya başladıklarını belirterek, 2 bölüm açma taleplerinin ise YÖK´te bulunmakta olduğunu, tezsiz yüksek lisansa da öğrenci kabul ettiklerini belirtti.


Dekan Coşkun, bu öğrencilerin okula kayıt yaptırmasının ardından bin 400´ü aşkın öğrenci sayısına ulaşacaklarını söyledi. Öğretim üyesi açıklarının bulunduğunu da söyleyen Dekan Coşkun, buna rağmen fedakârca çalıştıklarını ve yeni bölümler açma fikrine sıcak baktıklarını belirtti. Dekan Coşkun, şunları söyledi:


"Üniversite seçme sınav sonucu üniversitemizi kazanan öğrencilerin kayıtları başladı ve 6 Eylül Pazar gününe kadar da devam edecek. Bu hafta tatlı bir heyecan yaşıyoruz, öğrencilerimiz velileri ile geliyorlar. Bildiğiniz gibi bizim eğitim fakültemizin bünyesinde ilköğretim ve Türkçe bölümü mevcuttu, ilköğretim bölümü içinde sınıf öğretmenliği ve sosyal bilgiler öğretmenliği yanı sıra bu sene ilk defa fen bilgisi öğretmenliğine de öğrenci almaya başladık.


Şu anda 2 bölüm açma talebimiz de YÖK´te bulunmakta. Bunlardan bir tanesi okul öncesi öğretmenliği, bir diğeri ise ilköğretim matematik öğretmenliğidir. Eğer buralar da açılırsa ek kontenjanlı öğrenci almaya devam edeceğiz. Onu bekliyoruz, umarız oraya da öğrenci kabul edebiliriz. Biz bu yükün altından kalkacağımıza inanıyoruz. Arkadaşlarımız, öğretim elemanlarımız gerçekten çok istekliler. Başarı ile bunu sürdüreceğimize inanıyorum. Öğrenci alımı tamamlandıktan sonra bin 400 civarında öğrencimiz olacak.

Biz tezsiz yüksek lisansa da öğrenci kabul ediyoruz. Şu anda onların sınavı yapıldığı için tam sayıyı vermek zor ama bin 400´ün biraz üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz."
Editör: Pusula Gazetesi