Misli.com 2.Lig Beyaz Grup'da mücadele eden Zonguldakspor sezon başında yaşadığı maddi-manevi kriz nedeniyle geçtiğimiz sezonlara oranla daha mütevazi bir kadro kurmak zorunda kaldı.

Kırmızı-lacivertli ekipte yönetim kısıtlı imkanlara rağmen oluşturduğu kadro ve teknik heyet ligin bitimine 3 hafta kala büyük ihtimalle kümede kalma yolunda önemli puanlar topladı.

Sezona Mustafa Dalcı ile başlayan Zonguldakspor, Barış Şeref ile devam etti. Her iki teknik adam da zor şartlar altında çalıştı, takımı kritik maçlara motive etti. İki teknik adamda bu zor şartlarda başarılı görüntü çizdi. Ancak camiada az bir kesim de hem yönetimi hem de teknik heyeti başarısız buluyor. Büyük bölümü ise olaya genel olarak bakıp kısıtlı imkanlar ve kadro ile takımın bulunduğu yeri başarı olarak görüyor.

DEPLASMANDA ZONGULDAKSPOR EN KÖTÜSÜ
Zonguldakspor bu sezon özellikle deplasmanda başarısız sonuçlar aldı. Ligdeki tek teplasman galibiyeti 24 Erzincanspor karşısında alan Zonguldakspor bu sezon deplasmanda oynadığı 16 maçta 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 10 yenilgi alarak topladığı 8 puanla ligin en az deplasmanda puan toplayan takım oldu. Zonguldakspor'u 9 puanla son sıradaki Hacettepe, 10 puanla Ergene Velimeşe takip ediyor.

Zonguldakspor iç sahada ise topladığı 25 puanla iç sahada başarılı olan 11'nci sırada bulunuyor. Elmas genel puan sıralamasında ise 33 puanla 12'nci sırada yeralıyor.