Zonguldak'ta ve birçok ilde toplanan imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne teslim edileceğini ifade eden Şube Başkanı Mahmut Kılıç "Krizin faturası, krizi çıkaranlara ödetilmelidir. Sorumlu kimlerse bedelini de onlar ödesin" dedi. 

Zonguldak'ta kurban bağışlarında yüzde 50 artış yaşandı Zonguldak'ta kurban bağışlarında yüzde 50 artış yaşandı

25 Mayıs 2024 cumartesi günü Türkiye'nin birçok ilinde emekliler sokağa çıkarak haklarını arayacaklar. 

Tüm Emeklilerin Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Mahmut Kılıç'ın açıklaması şöyle: 

"25 Mayıs’ta taleplerimizi alanlarda iktidara bir kez daha hatırlatacağız. Uyarı görevimizi yapacağız. Topladığımız imzaları bir kez daha TBMM ‘Sİ Başkanlığına ileteceğiz. Tüm halkımıza çağrımızdır: 25 Mayıs’ta İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Tarsus, Burhaniye ve Fatsa’da alanlarda olacağız. Bütün halkımızı emeklilerin gerçekleştireceği bölgesel mitinglerimize desteğe ve dayanışmaya çağırıyoruz.
Ülkemizde hukuk hiç olmadığı kadar askıya alınmış, adalet hiç olmadığı kadar yara almış, emek hiç olmadığı kadar değersizleştirilmiş, emekliler hiç olmadığı kadar yoksullaşmıştır. Ülkeyi yönetememenin sonucu ortaya çıkan ekonomik krizin faturası asgari ücretlilere, emeklilere fatura edilmek istenmektedir.
Krizin faturası, krizi çıkaranlara ödetilmelidir. Sorumlu kimlerse bedelini de onlar ödesin.?
En temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan emeklilere, Temmuz’da yine bir sürpriz hazırlanıyor. 10 milyon emekliye sıfır zam kapıda. Yani artışlar kök maaşa yapılacağından, 10 milyon emekli 10 000 lira almaya devam edecektir. Yani Temmuz ayı emekliler için yoksullaşmanın dip yapacağı ayın başlangıcı olacaktır. Gelecek aylar daha da kötü olacaktır. Bu vicdansızlığı kabul etmeyeceğiz. İnsanca yaşamak istiyoruz. İnsanca yaşam taleplerimiz için mücadele edeceğiz.
Belli ki; 31 Mart uyarımızı iktidar anlamamış. Nasıl olsa seçimlere daha 4 yıl var diyerek, bizi oyalayabileceğini, hafızamızı yok sayarak, günü geldiğinde kandıracağını sanıyor. Kananlar bellidir. Biz kanmayacağız.
Bu vesileyle, 25 Mayıs’ta taleplerimizi alanlarda iktidara bir kez daha hatırlatacağız. Uyarı görevimizi yapacağız. Topladığımız imzaları bir kez daha TBMM ‘Sİ Başkanlığına ileteceğiz.
Tüm halkımıza çağrımızdır:
25 Mayıs’ta İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Tarsus, Burhaniye ve Fatsa’da alanlarda olacağız. Bütün halkımızı emeklilerin gerçekleştireceği bölgesel mitinglerimize desteğe ve dayanışmaya çağırıyoruz.
Ana muhalefet partisinin emekliler mitingi yapmasını önemsiyoruz. Bizim açımızdan kıymetli bir girişimdir. Darısı diğer partilere…
Bütün üyelerimizi 26 Mayıs’ta CHP’nin Ankara’da gerçekleştireceği emekli mitingine katılmaya çağırıyoruz. Bölgesel yapacağımız mitinglerden sonra hep beraber Ankara’da olacağız.
İki gün gündem emekliler olacaktır.
İnsanca yaşamak istiyorsak, haydi dayanışmaya. Birleşe birleşe kazanacağız. Direne direne kazanacağız." 

Muhabir: Öznur Güneş