Belediye Nikah Salonu'nda yapılan meclis toplantısına Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem başkanlık etti. Meclis gündeminde engelli, şehit ve gazi yakınlarına konutlarda su indirimi yapılması görüşüldü. 

Engelli, şehit ve gazi yakınlarına şu indirimi ile ilgili gündem maddesine; AK Parti Grubu'nun verdiği önergeyle emeklilere de yüzde 50 indirim yapılması görüşü de eklendi. 
AK Parti ve CHP Grubu, emeklilere yüzde 50 indirimi için görüş birliğine vararak oy birliği ile kabul edilmişti. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen emekliye su indiriminin uygulanabilmesi için TBMM'de yasal düzenleme yapılması gerektiği mecliste açıklandı.
Bu durumda gazi ve şehit ailelerine suda yüzde 90, engellilere yüzde 50 indirim yapılacak. Emekliye ise yüzde 50 indirimi konusu askıya alınmış oldu. 

Konuşsana bir tanem, neden hep susuyorsun? Konuşsana bir tanem, neden hep susuyorsun?

Su indirimi ile ilgili gündem maddesi şöyle:
Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünün 26.04.2024 tarihli ve 102866 sayılı, Zonguldak Belediye Gelirleri Tarifesinin Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü Hizmetleri Ücretleri bölümünde Su Ücret Tarifesi ve Atıksu Ücret Tarifesi konulu kısımların (B) bendinin "Engelli İndirimli Konut" şeklinde düzenlenmesi ve (J) bendinin eklenerek "Şehit Yakını ve Gazi İndirimli Konut" şeklinde düzenlenerek ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki yazısı.

Muhabir: Öznur Güneş