2017-2018 futbol sezonunda TFF 2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldakspor sezona maddi manevi sıkıntılar içinde girmesine rağmen en kötü play-off hedefleriyle girdi. Kırmızı-lacivertli ekip sezona deplasmanda 4-0'lık Altay yenilgisiyle başlamasına karşın ilerleyen haftalarda toparlanarak play-off barajına yakın bölgede kalmayı başardı. Ancak ilerleyen haftalarda kadro yetersizliği, maddi manevi sıkıntılar yine takımı play-off hedefinden uzaklaştırdı.

OKAN EKEN'DEN SONRA GOLCÜLER TUTMADI
Devre arasında Okan Eken'i futbolcunun kendi isteği üzerine 500 bin lira karşılığında Keçiörengücü'ne satmak zorunda kalan Zonguldakspor'un forvet hattına yaptığı Furkan Demir ve Tahir Babaoğlu transferlerinin tutmaması nedeniyle gol yollarında etkisiz kaldı. İlk yarının son üç maçı dahil, ikinci yarının da 8 haftası olmak üzere toplam 11 maçta yalnızca 1 galibiyet, 3 beraberlik alarak büyük bir düşüş yaşayan kırmızı-lacivertli ekip son iç sahada oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı Gümüşhanespor maçıyla birlikte ligde matematiksel olarak da kalmayı garantileyince diğer maçlara formalite gözüyle bakmak zorunda kaldı. Ne çıkta, ne düşme gibi bir durumu olmayan kırmızı-lacivertli ekip ligin son maçında Nazilli Belediyespor deplasmanında 4-1 yenilerek hayal kırıklığı yaratmıştı.

GEÇTİĞİMİZ SEZON PLAY-OFF'U SON ANDA KAÇIRDIK
Zonguldakspor 2016-2017 futbol sezonunda Şenol Demir ile birlikte yine maddi manevi imkansızlıklar içinde 34 maçta 12 galibiyet, 11 beraberlik ve 11 yenilgi ile topladığı 47 puanla ligi 8'nci sırada tamamlamıştı. Elmas geçtiğimiz sezon rakip kaleleri 48 kez havalandırırken, kalesinde ise 42 gol görmüştü. Zonguldakspor geçtiğimiz sezon play-off hedefini son anda kaçırmıştı.

ELMAS GEÇTİĞİMİZ SEZONU ARATTI

Zonguldakspor geçtiğimiz sezonu 47 puanla 8'ncı sırada tamamlarken, bu sezon ise geçtiğimiz sezonun çok arkasında kaldı. Kırmızı-lacivertli ekip bu sezon 34 maçta 9 galibiyet, 11 beraberlik ve 14 yenilgi ile topladığı 38 puanla ligi 12'nci sırada tamamladı. Rakip kaleleri bu sezon 26 kez havalandıran kırmızı-lacivertli ekip kalesinde ise 40 gol gördü. Son iki sezona bakıldığında Zonguldakspor bu sezon daha kötü performans göstererek geçtiğimiz sezonu arattı.

Editör: Pusula Gazetesi