E-ticaret paketleri içerisinde hem hazır temaların bulunması hem de işletmelerin satışlarını artırmalarını sağlayacak modüllerin yer alması markaları e-ticaret paketi kullanmaya teşvik ediyor. Bunun yanın sıra markaların e-ticaret süreçlerini yönetmelerini kolaylaştıracak olan e-ticaret entegrasyonlarının da paketler içinde yer almasının da etkileri olduğu görülüyor.

E-ticaret paketi seçerek internetten satış yapacak olan işletmelerin de doğru paket seçimi yapmaları adına birçok unsura dikkat etmesi gerekiyor. E-ticaret Paketi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler adlı bu yazımızda sizlerin paket seçimi yapmasını kolaylaştıracak birçok unsurdan bahsedeceğiz. Siz de yazımızı inceleyebilir ve bu konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Satış Yapacağınız Platformlar

E-ticaret paketi seçme sürecinde markaların ilk göz önünde bulundurması ve hassas olması gereken konulardan birisi satış yapacakları platformlardır. Çünkü günümüzde bazı e-ticaret paketlerinde entegrasyonlar bulunurken bazılarında ise bulunmamaktadır.

Yalnızca e-ticaret siteleri üzerinden satış yapacak olan işletmeler basit düzeyde bir paket seçebilecekken pazaryeri platformları üzerinden satış yapacak olan işletmelerin ise pazar yeri entegrasyonu olan paketleri tercih etmesi gerekmektedir.

E-ticaret Alt Yapısının Referansları

İşletmelere e-ticaret paketi sunan markaların referanslarına da önem verilmesi gerekir. Çünkü genellikle profesyonel bir şekilde hareket etmek isteyen markalar iyi e-ticaret alt yapıları ile çalışmayı tercih eder ve bu nedenle de işletmelerin paket satın almadan önce ilgili e-ticaret alt yapısının referanslarını da incelemesi ve buna göre bir karar vermesi gerekir.

Tasarım ve Tema Özellikleri

E-ticaret sitelerinin profesyonel bir şekilde tasarlanıyor olması markaların ürün ve hizmet satışlarını artırmalarına yardımcı olur. Bununla beraber profesyonel e-ticaret sitesi tasarımı markaların tüketicilere güven vermesini de kolaylaştırır. Bu nedenle e-ticaret paketi seçmek isteyen işletmelerin ilk olarak tema ve tasarımlara da göz atması ve responsive temaların bulunduğu alt yapılara yönelmesi gerekmektedir.

Kargo Anlaşmaları

E-ticaret markalarının maliyetlerini azaltabilmek adına kargo anlaşması yapması gerekiyor. Bu noktada müşterilerine profesyonel bir şekilde hizmet vermek isteyen alt yapı sağlayıcıları indirimli kargo gönderimi fırsatı da sunuyor. Bu nedenle e-ticaret sitesi kurmak için altyapıları karşılaştıran markaların indirimli kargo fiyatlarını da göz önünde bulundurarak hareket etmesi gerekiyor. Böylece işletmeler maliyetlerini azaltabiliyor.

Sanal Pos Anlaşmaları

İnternetten ürün ve hizmet satmak isteyen markalar e-ticaret paketi sağlayan işletmeler, markaların maliyetlerini azaltabilmek için sanal pos anlaşması yapar ve bu şekilde e-ticaret firmalarının düşük komisyon oranları ile sanal pos almasına yardımcı olur. Bu süreçte e-ticaret paketi seçerken firmaların sanal pos anlaşmalarını da göz önünde bulundurması gerekir.

Prestijinizi Yansıtan Bayraklar: Makamınız İçin En İyi Seçim! Prestijinizi Yansıtan Bayraklar: Makamınız İçin En İyi Seçim!

Pazarlama Modülleri

E-ticaret firmaları hedef kitlelerine ulaşmak, marka bilinirliği yaratmak ve daha fazla satış yapabilmek için belirli pazarlama çalışmaları yapar. Bazı e-ticaret paketleri içerisinde satış artırmaya yönelik modül ve kampanyalar olabileceği gibi bazılarında ise bu özellikler bulunmaz. Bu nedenle e-ticaret alt yapısı ve paket seçme sürecinde işletmelerin satış artırmaya yönelik pazarlama modüllerinin olup olmadığını kontrol etmesi oldukça önemlidir.

SEO Uyumluluğu

E-ticaret paketi seçerken önem verilmesi gereken bir diğer unsur da SEO’dur. E-ticaret firmaları arama motoru sonuçlarında ön plana çıkmak için optimizasyon çalışmaları yapmaktadır. SEO uyumlu e-ticaret alt yapılarını tercih etmek iste markaların optimizasyon çalışmalarını kolaylaştırmaktadır.

Ticimax E-ticaret Paketleri ile İnternetten Satış Yapın

Ticimax e-ticaret paketlerini tercih ederek siz de e-ticaret sitenizi kolayca kurabilirsiniz. Ticimax e-ticaret paketlerinde yer alan modül ve özellikler ile e-ticaret süreçlerinizi profesyonelce yönetebilir satışlarınızı artırabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi