ZGC Başkanı Akbıyık, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Çufalı'yı makamındaki ziyaretinde, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca liderliğinde, yavru vatan Kıbrıs da düzenlenen yönetim kurulu toplantısının ardından KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı ziyaret ettiklerini söyledi.

Ziyarette federasyonlarının bu yılın ekim ayında yapılan olağan genel kurullarının ardından ilk yönetim kurulu toplantılarını Genel Başkan Karaca liderliğinde 22 Kasım Pazartesi günü Kıbrıs'ta gerçekleştirdiklerini, 16 kişiden oluşan yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelerek Türkiye'deki yerel basının sorunlarıyla ilgili hazırladıkları raporlar üzerinde çalıştıklarını Rektör Çufalı'ya anlatan Akbıyık, KKTC'deki ziyaretlerle ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

''ZONGULDAK'A GELMEK İSTERİM''

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından makamında kabul edildiklerini ve akşam yemeğinde bir araya geldiklerine işaret eden Akbıyık, görüşmelerinde Sayın Cumhurbaşkanını Zonguldak'a davet ettiğini, Sayın Cumhurbaşkanı Tatar'ın da Zonguldak ile ilgili rahmetli Bülent Ecevit'in memleketinin Kıbrıs için ve bizler için çok değerli ve ayrı bir yeri olduğunu, Zonguldak'a gelmek istediği söyleminde bulunduğunu kaydetti.

''CUMHURBAŞKANINA TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Rektör Çufalı, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar'ın, yazarlığını yaptığı kitabı şahsına hediye etmesinden dolayı kendisine teşekkür ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Sayın Akbıyık, sizlere de hediye edilen kitabı takdim ettiğiniz için ayrıca teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Tatar'ı, kentimizde ağırlamaktan mutlu oluruz, davet konusuna Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz ile istişarede bulunacağım. Sayın Valimizin tasfiyeleri bizler için önem arz etmektedir.''

Rektör Çufalı'nın ikramlarda bulunduğu ziyarette üniversitenin basından sorumlu görevlisi tarafından fotoğraf çekildi, bir süre sohbet edildi.

CUMHURBAŞKANI, VALİ TUTULMAZ'A DA KİTAP HEDİYE ETMİŞTİ

Bu arada Başkan Akbıyık, önceki günlerde de beraberinde ZGC Onur Kurulu Başkanı ve kentte günlük yayınlanan Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şaban Yılmaz ile birlikte ziyaret ettiği Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz'a, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın yazarlığını yapmış olduğu hediye ettiği iki kitabı takdim etmişti.