Teknopark ve AR-GE Proje Pazarı görüşüldü Teknopark ve AR-GE Proje Pazarı görüşüldü

Ünlü gazeteci ve televizyon yapımcısı Tuluhan Tekelioğlu’nun Alfa kuşağına dair “Türkiye’de bir ilk” olarak çektiği “Çocuklar Hep Doğruyu Söyler” belgeselinin Çaycuma galası, Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu’nda yapıldı. Çocukların da toplumsal bir özne olduğuna dikkat çekmek amacıyla yapılan belgeselin özel gösterimine, Yönetmeni Tuluhan Tekelioğlu’nun yanı sıra, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Önceki Dönem Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli, bazı belediye meclisi üyeleri, Çaycuma Belediyesi daire amirleri ve kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı. Filmde yer alan Çaycumalı çocuklar Zilan Karademir, Özgür Akbaş, Aziz Eyipoğlu, Burçin Çelen ve Alperen Çelen’in arkadaşlarıyla birlikte izlediği belgesel, salonda bulunanlarca ayakta alkışlandı.

FİLMDE YER ALAN ÇOCUKLARLA BİRLİKTE SAHNEYE ÇIKTI

Gösterinin sonunda çocuklarla birlikte sahneye çıkan Tuluhan Tekelioğlu, farklı sosyal gruplardan 6-13 yaş arası 20 çocukla çektiği belgeselin Çaycuma’da da izlenmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Belgeselin Mardin, İstanbul, Çaycuma’nın yanı sıra diğer bölümünün çekildiği Hatay’ın, meydana gelen depremde neredeyse yok olmasının üzüntüsünü yaşadığını da söyleyen Tekelioğlu, bu gösterimin aynı zamanda ‘Filmi ne zaman Çaycuma’da izleyeceğiz’ diye soran Çaycumalı çocuklara verilmiş bir sözün yerine getirilmesi olduğunu da dile getirdi. Filmde yer alan çocuklara da söz vererek duygularını salonla paylaşmasını sağlayan Tekelioğlu, kendilerine bu olanağı sağlayan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya teşekkür etti.

FİLMDEN ÇOK ETKİLENEN BAŞKAN KANTARCI KONUŞMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİ

Daha sonra sahneye çağrılan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı filmi önceden de izlediği halde, son derece duygulandığını söyledi. Zaman zaman konuşmakta zorluk çektiği gözlenen Başkan Kantarcı, böyle bir etkinliğin Çaycuma’da yapılmış kendisi için çok değerli olduğunu da ifade etti. Günün anısına, Yönetmen Tekelioğlu’na, bir buket çiçek ve plaket sunan Başkan Kantarcı, filmde en büyük düşlerinden birinin Ankara’ya, Anıtkabir’e gitmek olduğunu söyleyen çocukların bu dileğini yerine getirme sözü de verdi.

Kaynak: Haber Merkezi