Tahir Karauğuz Caddesi üzerinde bulunan CHP Merkez Seçim Bürosunun açılışına; CHP Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, İl Başkanı Devrim Dural, Zonguldak Belediye Başkan adayı Tahsin Erdem, Merkez ilçe Başkanı Osman Zaimoğlu, ilçe ve beldelerin belediye başkan adayları, Kadın Kolları Başkanı Yüksel Parmak, Gençlik Kolları Başkanı Doğukan Güney, belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi adayları ve çok sayıda partili katıldı.
DURAL: "ZONGULDAK'TA ANKETLERDE ÖNDEYİZ" 

CHP İl Başkanı Devrim Dural, açılış konuşmasında 13 belediyenin kendilerinde olduğunu belirterek "Sizlerle gurur duyuyorum. Burası, burası benim sokağım. Benim doğduğum, büyüdüğüm, iş yerimin olduğu, hayatımı geçirdiğim, ekmeğimi kazandığım sokak. Dolayısıyla bu sokakta, bu seçim koordinasyon merkezini açmaktan dolayı ayrı bir kıvanç duyduğumu söylemek istiyorum. Hatırlatmakta fayda var. Şu an Zonguldak'ta yirmi beş tane seçim bölgesi var. Bu yirmi beş tane seçim bölgesinin yüzde 52'sine tekabül eden 13 tane belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin saflarında, bu ne demek? Bu ne demek? Bu demek ki biz zaten öndeyiz. Zonguldak'ta da öndeyiz. Anketlerde de öndeyiz. Belediye sayısı olarak da öndeyiz. 31 Mart akşam bu durumu zaferle taçlandıracağız. Çalmayacağız, çaldırmayacağız. Zafer bizim olacak" dedi. 

ERTUĞRUL: "BİRBİRİMİZE KÜSMEDEN, BİRBİRİMİZİ KIRMADAN SEÇİMİ ALACAĞIZ" 

Kore Gazisi Hasan Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı Kore Gazisi Hasan Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı

Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, açılıştaki konuşmasında "Zonguldak'ta yardım kömürü diye taş dağıtıyorlar. Önerge verdim, gelen cevap bu ama kömürü veren firma başka, firma özür diliyor. Bizde hata var diyor. Başka firma kömür sevkiyatı yapıyor. Ama bitiyor mu? Hayır. Türkiye'nin dört bir yanından hala bununla ilgili şikayetler yığın yığın gelmeye devam ediyor Biz daha az insanımız yardıma muhtaç olsun istiyoruz. Biz halkımız geleceğe güvenle baksın için istiyoruz. Biz Zonguldak'ımız ranttan uzak, yandaşların kayrılmasından uzak. Şeffaf ihalelerin yapıldığı, 'yıkmaya gelmedik' demelerini yıkan bir belediye istemiyorum. Biz Zonguldak'ın derdine derman olacak belediyeler istiyoruz. Sadece Zonguldak merkezli değil. Sadece Zonguldak'ta da değil tüm Türkiye'nin sosyal belediyeciliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Biz de bize düşen de Zonguldak'ta sahibi olduğumuz belediye sayısını hep beraber arttırmak. Bunu nasıl yapacağız? Bunu asla birbirimize kırılmadan yapacağız. Birbirimize küsmeden yapacağız. Hep beraber tek yumruk halde çalışacağız."
YAVUZYILMAZ: "ZONGULDAK'TA DEVRİM YAPACAĞIZ" 

Deniz Yavuzyılmaz ise açılışta şunları söyledi: "Zonguldak'ta ortak akılla belediyecilik yapacağız. Bir yer mi yıkılacak Zonguldak'ta. Ortak akılla Tahsin Başkan söz verdi. Zonguldak halkına soracak. Siz istiyorsanız yapacağız. Siz istiyorsanız değiştireceğiz, yıkayacağız. Bunun yolu böyle tepeden inme. Her şeyi ben bilirim. Ben yaptım. Ben yaparsam olur demek değil. Zonguldak halkının rızasıyla, işiyle yapmak. Zonguldak halkına tepeden bakarak değil önünde, ceketini ilikleyip, eğilerek hizmet edecek bir belediye başkanına ihtiyacı var. İşte o başkan da burada, o başkanın adı soyadı Tahsin Erdem. Değerli dostlar, biz dünyadaki en büyük işçi hareketlerinden birini gerçekleştirmiş bir şehiriz. Zonguldak'ta Büyük madenci yürüyüşünü yaptık. Öncesiyle, sonrasıyla doğan birçok çocuğun adına da bu gibi hareketleri, liderlik eden kişilerin isimleri verildi. Benim adım da Deniz. Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir milletvekili seçtiniz. Adı Deniz. Sonra dediniz ki ya ona bir ilave yapalım. Bir milletvekili daha seçelim ama böyle daha bir hareketlilik gelsin. Bir milletvekili daha seçtiniz. Adı Eylem. Eylem. Deniz bizler eyleme geçtik. Dedi ki Zonguldak'ın dertleri çok. Küçük küçük düzelterek olmaz. Ne yapmamız gerek? Zonguldak'ta devrim yapmamız gerek. O zaman il başkanımızdan Devrim içinde olsunlar Peki yeter mi? Hayır yetmez. Bir de bu işe bir felsefe gerek. Bu işin felsefesi ne olmalı? Erdem olmalı, erdemli olmalı. İşte şimdi partilerden geliyor. Ve Zonguldak'ta belediyeciliğin adımlarını hep birlikte atmaya geliyoruz. Değerli dostlar söyleyecek çok söz var. Gönül gönül iyiyiz, bir aradayız ve seçimlere kadar da karınca gibi, arı gibi hep birlikte çalışacağız. Yerin yüzlerce metre altında çalışan bir madenci gibi çalışacağız. Arkadaşlarımıza, dostlarımıza, çevremize her yere Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve herkese Deniz'i, Eylem'i, Devrim'i ve belediyecilikte Tahsin Erdem'i anlatacağız. Tahsin Erdem dönemi Zonguldak'tan başlıyor." 

Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem de açılışta şunları söyledi: 

"Beni yalnız bırakmadığınız için sevgilerimi, saygılarımı, şükranlarımı sunuyorum. Bugün buradaki hazır bulunan arkadaşlarım, Zonguldaklılar bütün siyasi partiden arkadaşlarımız, vatandaşlarımız var. Ben buna inanıyorum. Neden inanıyorum biliyor musunuz Gittiğim her yerde, her sokakta, her caddede, her dükkanda, pazar yerinde her alanda bütün partililerden inanılmaz ilgi ve şefkat ve vaat görüyorum. Sizin soyadınız Erdem Zonguldak'ı Erdemli bir belediyecilik anlayışını öğreteceksiniz. Bizim bundan en ufak kuşkumuz yok. Sizlerin gözündeki ışıltıyı görüyorum. Siyaseten söylemiyorum. Bu Işıltı, bu ilgi bu merak berrak günlerin geleceğini, aydınlık günlerin geleceğinin işareti. Zonguldak Belediyesi'nin iki yakasını bir araya getirmek için geliyorum. Hayatımda yapmış olduğu bütün iş ve işlemlerde meslek hayatımda, oda hayatımda, spora her alanda dürüstlüğü, şefkatli, şeffaflığı ilke edindim. Evet Zonguldak Belediyesi'ni beş yıl önce emanete mi bıraktık? Zonguldak Belediyesi Riyaset hatıra yani üçüncü kata çıkmayı arzu eden insanlarımız var. Bundan daha üzücü hiçbir şey olamaz. Iktidar partisinin bir milletvekili eğer vatandaşıyla kucaklaşamıyorsa Zonguldak'ta çok büyük sorun var. Yapacağımız Bütün hizmetlerde asli görevlerimizde hepsinde dürüstlük, namusluk, şeffaflık, arkadan pis kokular bırakmadan arkada sadece Zonguldaklılara yakışır bir şekilde harika eserler bırakacağız. Sadece park ve bahçe ya da plan düzenlemesi için değil, biz bugün ve bugüne geldiğimizde hem Türkiye'mizde hem Zonguldak'ımızda maddi zorluklar çeken bütün vatandaşlarımızın farkındayız. Açlık sınırının dahi altında yaşayan emeklilerimiz var Onlardan da daha az gelire muhtaç insanlarımız var. Ben iki milyar yüz milyon liralık bütçesi olan Zonguldak ölçeğinde inanılmaz bir para. Inanılmaz bir kaynak. Bir yandan en büyük projem olan tasarruf kamunun kaynaklarını asla israf etmeden, el el ekonomik şekilde bir yarından kaynak yaratacağım, bir yandan emeklimize yeni doğan bebeğinize yardıma muhtaç insanlara, hiçbir gün bırakmayacağız Biz sosyal demokrat bir anlayıştan geliyoruz. Bizde devlet onurundan daha önemli kıymetli hiçbir şey yoktur. Bizim için Zonguldak'ta aynı milli de aynısı. Bizim bütün Türkiye'yi kucaklayacağımızı biliyorlar. Biz burada bize görevi yani belediye başkanlığına en layıkıyla yapacağız. Halkımızla kucaklaşacağız. Onların gönlüne gireceğiz." 

Muhabir: Öznur Güneş