Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, 'Savcının haberini paylaşan gazeteci gözaltına alındı' başlıklı yayınlanan haberi twitter hesabından paylaşarak, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ü istifaya davet etti.

CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu paylaşımında, "Eğer bu haber de doğru ise bu ülkede adaletin, hukuk devletinin zerresi kalamıştır, böyle savcıların bulunduğu bir ülkede Adalett Bakanlığının da bir anlamı yoktur, lütfen istifa edin sayın Abdülhamit Gül" ifadelerini kullandı.

Olay şöyleydi;

Pusula Gazetesi Muhabiri Aytaç Öztürk, 03.00'da polis ekipleri tarafından evinden alınarak Soğuksu Polis Merkezi'nde götürdü. Akşam saatlerinde Acılık'ta yaşanan bir trafik kazasıyla ilgisi sorular sorulan Aytaç Öztürk ifadesinin ardından polisler tarafından evine bırakıldı. Şikayetçinin ve geceyarısı ifade işleminin gerekçesi açıklanmadı. Çağrılsa sabah ifadeye gidebilecek olan Pusula Gazetesi Muhabiri Aytaç Öztürk'ü evden alma talimatını kim verdi?
Aytaç Öztürk'ten kim, neden şikayetçi oldu?
Acılık'ta yaşanan trafik kazasını kim yaptı? Haber ajanslarının geçtiği, tüm internet sitelerinde yayınlanan bir haber nedeniyle bir gazetenin muhabirini kim, neden gözaltına aldırdı? Gazetenin sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü dururken olay yerinde olmayan bir muhabirin polis tarafından evinden alınıp ifadesine başvurulması hukuki bir işlem mi?