Zonguldak yeni miting alanında düzenlenen Özgür Özel mitinginde vatandaşlar yerini alarak Genel Başkanı dinliyor.

Mitinge; CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Gül Çiftçi, Umut Akdoğan, Eylem Ertuğrul, Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem, İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Merve Kır, belediye meclis üyeleri ile il genel meclisi üyesi adayları katıldı.  Açılış konuşmasını İl Başkanı Devrim Dural ve Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem yaptı. 

4 gündür kayıp: Sahibi her yerde onu arıyor 4 gündür kayıp: Sahibi her yerde onu arıyor

Özgür Özel, Zonguldak'taki konuşmasına şiirle başlayarak şunları söyledi : "Bu kentin ve ülkenin kaderini değiştireceğiz. Emeğin alın terinin başkenti. Güzel Zonguldak'ın güzel insanları yerin metrelerce altına 'yeryüzü çiçek olsun' diye inip hayatı pahasına çoluğunun çocuğunun rızkını arıyanlar. Karaoğlan bilen Ecevit'in Zonguldak'ı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Zonguldak'ı hepinize merhaba. Hepiniz hoş geldiniz. 2014 yılında Mayıs'ın 13'ünde Soma'da 301 evladımızı, canımızı kaybettik. Somalılar, Bergamalılar, Savaştepeliler, Kınıklılar vardı. Bartınlılar vardı, Zonguldaklılar vardı içlerinde. O maden ocağının kapısında dört gün boyunca biz annelerle, eşlerle gözyaşı döktük. Ama o gün koşarak gelen Zonguldak'ın Talisiye ekipleri, 301 evladımızın yanında yüzlercesini kurtardılar. O günden bugüne biz Zonguldak'ın emekçileriyle iyi kalpli insanlarıyla gözyaşlarında kömüre karışan simsiyah buraya kadar inen izlerini hiç unutmadım. O güzel insanlarla minnetle Zonguldak'a selamlıyorum. Sizin de apayrılığınız var Büyük madenci yürüyüşünden bin dokuz yüz doksan bir tam otuz üç yıl geçti üzerinden. Emekçiler madenciler eklemeli için hakları için yürüdüler daha güvenli madenler için yürüdüler. Daha iyi şartlarda çalışmak için yürüdüler. Sömürüye karşı yürüdüler. Soma'da üç yüz bir evladımızı kaybettikten sonra giriştiğimiz büyük mücadelede de hep aynı talepleri ilettik. Bazılarını yaptık, bazılarını yapamadık." 

Emeklilerin zor durumda olduğunu ifade eden Özgür Özel "Beşli çeteye para var. emekliye isteyince yok. Yandaş müteahhite var. O zaman birlikte cevap verelim. Tayyip Erdoğan'dan emekliye verecek para yoksa emeklide Tayyip Erdoğan'a oy var mı? İşte Tayyip Erdoğan. Bundan sonrasını sen düşün. Emeklilerin Başkentinden Zonguldak'tan emekliler sana söylüyor. Beni de dinleyen binlerce emekli yakamdan düşsün' diyor. Bundan sonra emekliden sana oy yok."

Muhabir: Öznur Güneş