Belediye Başkanı açıkladı: Kızlar Plajı Projesi rafa kalktı! Belediye Başkanı açıkladı: Kızlar Plajı Projesi rafa kalktı!

Zonguldak Belediyesi'nde zaten para kalmadığı için mecburen tasarruf yaptıklarını ifade eden Tahsin Erdem "Bize bir para kalmadığı için harcayacak bir kaynak olmadığı için biz zaten tasarruf etmek zorundaydık. Olmayan para harcanmaz. Olmayan para harcandığı için ben bugün bu konuşmayı yapmak zorunda kalıyorum" diye konuştu. 

Başkan Erdem'in tasarruf tedbirleri ile ilgili açıklaması şöyle:
"Günümüz koşullarında buna ihtiyaç duyulması çok üzücü ama yani bizim için çok fazla bir değişiklik olmadı. Zaten bize bir para kalmadığı için harcayacak bir kaynak olmadığı için biz zaten tasarruf etmek zorundaydık. Onu devam ettireceğiz. Kamuda tasarrufu biz zaten seçim sathında bütün organizasyon döneminde de bunu söyledik. En önemli projemiz israfı önlemekti. Zaten peşinden bu tedbirler yayınlandıkça da bizim haklılığımız ortaya çıktı. Yani israfı önlemek aslında bir vatandaşlık görevi. Hepimiz için bir açık kalmış lambayı kapatmak da dahil buna. Çünkü ülkemizin buna ihtiyacı var. Bugünleri görmek yani insana onur verici gelmiyor tabii ki. Hayatın her alanında buna ihtiyaç duyduğumuzu söyleyebiliriz. Olmayan para harcanmaz. Olmayan para harcandığı için ben bugün bu konuşmayı yapmak zorunda kalıyorum. Herhalde bu ne demek istediğimi çok iyi anlatıyor sizlere.
Kamunun kaynaklarını en iyi şekilde kullanacağız. Ayaklarımızı yorganımıza göre uzatacağız. Elimizde olan değerlerin kıymetini bileceğiz. Bir de ihtiyaçların önceliğini en acil sırasını iyi bilmek lazım. Belediye başkanlarının da bunu çok iyi bilmesi lazım. En acil ihtiyaç ne ise, şehrin sorunlarıyla ilgili onlara öncelik vermek lazım. Bu da zaten kaynaklarının kullanımıyla alakalı bir şey." 

Muhabir: Öznur Güneş