Zonguldak Valisi Mustafa tutulmaz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı akşamı Valilik önünde yaşanan gerginlikle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Valilik önünde yapılan programda Mehter Takımının uzun süre sahnede kalması ve koristleri Ferdi Tayfur şarkılarını seslendirmesi ile ilgili tepkileri yanıt veren Vali tutulmaz bazı marjinal gruplar bayramın coşkusunu baltalamak istediler Türkiye marşını ve bayrak marşını okunmasını istemeyenler hiç kusura bakmasınlar" dedi.
Vali Tutulmaz, konuyla ilgili şunları söyledi:
"Bayramı son yılların en coşkulu Cumhuriyet Bayramı olarak kutladık. Siz gazeteciler ilk sayfalarınıza büyük puntolarla 'Cumhuriyet coşkusu' olarak yansıttınız. Cumhuriyet Bayramı'nın kutlanmasında en büyük rol halkımızın bayrama sahip çıkmasaydı. Sokaklara halkımız döküldü, bir taraftan da kamu kurum ve kuruluşlar valiliğimizin organizasyonunda hep bir elden bu coşkuya katkı sağladı. Gerçekten bütün herkes son yılların en büyük en coşkulu Cumhuriyet Bayramı dediler. Şimdi böyle çok güzel bir bayram kutlarken Cumhuriyetin ruhuna uygun bir şekilde Bayram kutlarken Cumhur ne demek halk demektir. Halkın katıldığı bir bayramda marjinal gruplar bu coşkuyu baltalamak istediler. Açık söyleyeyim nasıl baltalamak istediler: Mehter akşam olur muymuş ya da işte Ferdi Tayfur'dan türkü söylenir miymiş kusura bakmasınlar. Bu halkın Ferdi Tayfur'a da İhtiyacı var, mehtere de ihtiyacı var. Biz sadece kapalı salonlarda Çav Bella ile Cumhuriyet kutlamıyoruz. Biz Cumhuriyeti halkımızla kutluyoruz. Halkımız Mehter istiyorsa Mehter olur halkımız Ferdi Tayfur isterse Ferdi Tayfur olur. Bu bu kadar basit ayrıca Mehter gündüz törende vardı, bu coşkunun bir parçası da Mehter'di. Mehter orada çaldı Eğer Bayrak Marşı'ndan rahatsızlık duyan varsa Türkiye Marşından rahatsızlık duyan varsa kusura bakmasınlar bu ülkede bayrak Marşı da Türkiye Marşı da çalınacaktır kusura bakmasınlar."