DEVA Partisi Zonguldak İl Başkanı Fatih Keleş, Zonguldak'ta kronikleşmiş halk otobüsleri sorunları ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İl Başkanı Fatih Keleş, halk otobüsleri ile ilgili Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ı eleştirdi.

Başkan Keleş, Zonguldak Merkez ve Kozlu ilçesinde ulaşımın büyük sorunlar yarattığını belirterek şöyle konuştu:

"Zonguldak'ta halk otobüsü sorunu devam ediyor, özellikle Kozlu ilçesinde sorun devam ediyor. Kozlu Belediyesi ihaleyi yeni yapmış olmasına rağmen bu işi yapamayacağı belli olan firmaya taşıma ihalesini verdi ve insanlarımız ciddi şekilde mağdur oluyor. Sabahları duraklarda bekleyen vatandaşlarımızı görüyoruz. Tıp Fakültesi Hastanesi'ne çıkamayan otobüsler yok lastiğim patladı, yok mazotun bitti gibi bir çok şikayet duyuyoruz. Kozlu Belediyesi işin kolayını özür dilemekte buluyor. Bu işi özür dileyerek geçiştirmeye çalışıyor. Makamlar özür dileme yerleri değildir. Özürle kendi yaptığı hatayı telafi etmeye çalışmasın.
Zonguldak Belediyesi de hala ders çalışıyor. Yaklaşık beş aydır. Sayın Ömer Selim Alan ders çalışıyor; A, B, C şıklarını geçtik. Artık alfabenin 29. harfine doğru gidiyoruz. 24 ay daha çalışsak bu halk otobüsü işini 24 ayda çözeceğiz. Az kaldı, insanları kandırmanın bir anlamı yok. Maalesef belediye başkanı insanları kandırıyor ve 'hala ben daha ders çalışıyorum' diyor.
İnsanları bu karda, kışta tek alternatif mahkum ettikten sonra bu işin bir kıymeti yok. Dolmuş fiyatlarına da zam geldi, 4,5 TL oldu. Dolmuş esnafına çok fazla bir şey söyleyemiyoruz. Mazot fiyatlarının her hafta arttığı, zam geldiği bir ortamda esnafın bu işleri zararına yapacak hali kalmadı. İşi çözebilecek merciler özür dilemek ya da ders çalışmakla meşguller. Ulaşım işi Zonguldak'ta bir kriz haline dönüştü. Geçen sene de treni kaldırmışlardı, vatandaşları tek bir ulaşım aracına mahkum ettiler. Dolmuşla gittiler. Yüzde 36 dedikleri enflasyon oranı ortada. Bir aileden iki kişi işe gitse günde 20 TL dolmuş parası verecekler. Bu da ayda 600 TL'ye tekamül ediyor. Asgari ücrete yapılan zam vatandaşların cebinden elektrik, doğalgaz, kira, ve ulaşım masrafı olarak çıktı. Marketleri saymıyoruz bile onlar başını almış gitmiş. Artık herkesin gerçekleri görmesi gerekiyor. "

babasinin-bile-ciddiye-almadigi-adama-yanit-vermem
'Babasının bile ciddiye almadığı adama yanıt vermem'