2022'de göreve geldiğinde iki öğrencinin intihar ettiğini belirten Rektör Özölçer, psikososyal destekle birçok öğrenciyi intihardan döndürdüklerini söyledi. 

Tahsin Erdem ve Mustafa Özdemir’in fotoğrafları ortaya çıktı Tahsin Erdem ve Mustafa Özdemir’in fotoğrafları ortaya çıktı

Rektör Özölçer, öğrencilere psiko desteğin yanında maddi olarak da yardım için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek "Zonguldak’ın tümüne hizmet verelim istedik ama; bazı durumlarla öğrencimize bile yelteniyor kütüphanemiz. Elimizden geleni yapıyoruz. 2022'de atandığım bir hafta içinde iki öğrencimiz intihar ermişti. O zaman psikolojik destek birimi kurduk. Pek çok hizmet verdik ve birçok arkadaşımızı intihardan kurtardığımızı düşünüyorum. Vakfımız vardı ancak işlevliği yoktu. Öğrencilerin sadece psikolojik değil maddi manevi desteğe de ihtiyacı var. 650 civarındaki öğrencimize burs sağlayabildik. Öğrenci profilimiz çok yüksek yerlerden gelen öğrenciler değil. Başkalarından para isteyip kendimizi bu konuşan asla azade tutmadık. Öğrencilerimiz önceliğimiz" diye konuştu. 
 

Muhabir: Öznur Güneş