Ak Parti Genel Merkezi´nin, Zonguldak İl Yönetim Kurulu´ndan kamu ihalelerine girdiği iddia edilen 7 ismin istifasının istendiği şeklindeki haberlerin kaynağı olarak gösterilen eski il yöneticisi Şekip Günaydın "Yazılanları ben de gazeteciden öğrendim" dedi.
Pusula Haber Müdürü İlknur Çıtlık´ın sorularını yanıtlayan Şekip Günaydın şunları söyledi:
"Benim o yazılanlardan hiç haberim yok. Tam tersine beni Mustafa kardeşimiz çağırdı. Benimle röportaj yapmak istediğini söyledi. İl Başkanı Hamdi Beyle görüştüğümü duymuş. Ben de sadece görüştüğümüzü söyledim. Ama o gün o yazıları yazmıştı ve benim kesinlikle haberim yoktu. Ben böyle bir şey söylemedim. Aksine ondan öğrendim. Hatta bana ´Abi şu anda il bazında pasif görülen bir arkadaş bana bunu söyledi" dedi. Ben Ak Partiliyim ve Ak Parti´nin kurucusuyum.
Asla ve asla ben partimin aleyhinde bir şey yapmam, yapana da kızarım. Ayrıca bu benim ilkelerime de terstir. Ben İl Başkanı Hamdi kardeşimi sevmeyebilirim. Ama o benim il başkanımdır. Bana nerede görev verecekse onu tek başıma yapmaya hazırım. Çünkü ben teşkilatçı bir insanım. Asla benim o tür konularla işim olmaz. Demek ki o yazıları yazınca benimde İl Başkanı Hamdi Bey ile görüştüğümü duyunca olayları denk getirdi ve bu olay benim üzerimde kaldı. Ama benimle uzaktan yakından alakası yoktur. Dediğim gibi bende tam tersi bu olayları Gazeteci Mustafa´dan öğrendim.
Bu konular da beni hiç ilgilendirmez. Başkası konuşmuş sonra da benim üzerime kalmış oldu.
Mustafa kendi hareketini kurtarmak için benim üzerime atılmış olan bir şeydir. Çünkü bende o haberi onun yanında okudum ve ondan duydum.
Ben bu partinin ağabeyiyim ve ağabeylik yapmak zorundayım. Sevmediğim insanlar var. Beni de sevmeyebilirler. Ama bu demek değildir ki ne varsa yıkıp geçelim."
Editör: Pusula Gazetesi