CHP Kozlu Örgütü anneleri unutmadı CHP Kozlu Örgütü anneleri unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Kozlu Belediye Başkanı seçilen Altuğ Dökmeci'nin basın toplantısına muhtarlar, STK'lar ve halk da davet edildi. 

Belediye Başkanı Altuğ Dökmeci, belediyede kötü bir tabloyla karşılaştığını ancak bu kadar kötü olacağını tahmin etmediğini belirterek "Cenaze aracına mazot bulunamayacağını tahmin etmiyorduk veya aracın tahsis edilmesini imzalayacak görevli bir memura bile erişemeyeceğimizi tahmin etmiyordum" dedi. 

Altuğ Dökmeci, şu açıklamayı yaptı:
"Halkçı, icraatçı, dürüst ve cesur bir belediyecilik için göreve talip olduk Kozlu seçimlerinde şimdiye kadarki en çok oy en çok fark ve en çok yüzde ile Ben ve meclis üyelerim dahil seçimleri kazandık. Halkımızı teveccühünü bizden yana kullandı, onlara kucak dolusu sevgilerimizi iletiyoruz. 
Şimdi göreve geldiğimiz günden beri yaşayacağımız ve bu engelleri aşma yollarını arıyoruz. Ancak Pazartesi sabahı cenaze aracına mazot bulunamayacağını tahmin etmiyorduk veya aracın tahsis edilmesini imzalayacak görevli bir memura bile erişemeyeceğimizi tahmin etmiyordum. Böyle bir telefonla uyanmayı gerçekten Pazartesi günü beklemiyordum açıkçası. Belediyenin yakıtı yok, belediyenin personeli görevlendirilecek bir memur, bu insiyatifi alabilecek bir memurun olmayışını tahmin etmiyordum. Tabii devletin en önemli kurumlarından ve belediyelerdeki çalışma sistemi ve ahlakını böyle öğrenmek için de görmemiştim. Biz mazbatımızı aldığımız 04.04.2024 gününden itibaren özverili bir şekilde ben ve meclis üyelerim çalışmalarınıza başladım. Tabii yılmadık bu işten. Belediyede onursuzlaştırılmış şekilde görev yerlerinde uzaklaştırılıp gölge müdür olarak itildiğini bir kısım personelimizi liyakata bakılmaksızın görevlendirildiğini ki bu liyakat sahibi olmayan personellerin çok ciddi görevlere verilmek sureti de belediyenin atardamarlarını kapatmak pahasına yerleştirildiğini tespit ettik tespitlerimiz sonucunda liyakat sahibi deneyim ve devlet adamlarına doğru ve dürüst yapacaklarını umut ile baktığımız personellerimizi kurumsal yapıya uyacak şekilde görevlendirmeye çalıştık."

Altuğ Dökmeci Açıkma A1

Muhabir: Öznur Güneş