Özcan Ulupınar’dan gençlere bayram hediyesi Özcan Ulupınar’dan gençlere bayram hediyesi

Devrek Belediyesi İmar İnş.Turz. Sosyal Hizmetler San. ve Tic Ltd. Şirketi’nde (Devrek Bel) usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla İçişleri Bakanlığı'na yapılan şikayet üzerine inceleme başlatıldı.
Devrek Vergi Dairesi ve Mal Müdürlüğü’nden iki personel, Devrek Belediyesi İmar İnş.Turz. Sosyal Hizmetler San. ve Tic Ltd. Şirketi’ne alınan 100 personelin usulsüz bir şekilde işe başlatıldığı, kamu ihale kanunu hükümlerine uyulmaksızın fatura ve belge düzenine uymadan işlem yapıldığı, kanunen çalıştırılması gereken personelin sınırını aşıldığı, şirketinin iflasını istemesi gerekirken Belediye Başkanı tarafından bilerek kamu zararına uğratıldığı, şirketinin borcunun 100 milyonu aştığı iddialarını araştırıyor.
Bilindiği gibi Devrek Belediyesi’ne bağlı Devrek Belediyesi İmar İnş.Turz. Sosyal Hizmetler San. ve Tic Ltd. Şirketi’nde çalışan Soner G. ve Umut K. isimli şahıslar pazaryeri esnafına kestikleri tahsilat makbuzlarında yaptıkları usulsüzlükler nedeniyle çıkarıldıkları Devrek Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanmışlardı.
Savcılık soruşturması derinleşince, Devrek Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Nafia Çakır hakkında gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Nafia Çakır daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Belediye şirketi çalışanları Soner G. ve Umut K., hala Beycuma Cezaevi’nde tutuklu bunuluyor.

Kaynak: Haber Merkezi