Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, 24 Temmuz Basın Özgürlüğü Günü'nü kutladı.

Yerel basının önemine vurgu yapan Başkan Ebru Uzun "Öyle anlaşılıyor ki bütün zorluklara rağmen mesleklerinin onurunu kurtaracak ve bu mesleğin yüz akı olacak yine Anadolu'nun çeşitli yerlerindeki bu görevlerini büyük bir fedakarlıkla yapan Taşradaki Basın Emekçileri olacaktır" dedi.

Ebru Uzun'un açıklaması şöyle: "24 Temmuz 1908 tarihinde basında sansürün kaldırılması ile birlikte başlayan "özgür gazetecilik, özgür basın" ruhu; günümüzde kamuda dördüncü kuvvet olarak devam ettiği söylense de bir çoğu için o işlevini yitirdiği her birimiz tarafından artık rahat bir şekilde gözlenebilmektedir.

Siyasi iktidarların kendi çıkarları için yanlarında ki iş insanlarına, sipariş olarak verdikleri hem yazılı, hem görsel oluşumlar, maalesef "yandaş medya" gibi meslek etiğine uymayan, ilkesellikten uzak bir kavram yaratılmasına meydan vermiştir.

İktidarın, bu guruplara verdiği ekonomik destek ve ayrıcalıklar öylesine noktalara ulaşmıştır ki; Basın İlan Kurumunun son verilerine göre iktidar yanlısı gazeteler Resmi İlanların %78'ni alırken, muhalif gazetelerin %97'ne ilan kesme cezası uygulanmıştır.

Ülkemizde tüm yaşananları, iktidarın penceresinden bakarak yorumlayan, eleştiri yerine övgü, objektiflik yerine taraf olma, doğru bilgi yerine

gerçekleri yok sayan yanlış bilgi aktarımını yol ve yöntem olarak tercih edenlerin kendilerine olduğu kadar mesleklerine de saygıları kalmamıştır.

Öte yandan yerel basını imkansızlıklar la mücadele etmekte hep yalnız bırakılmış, artan baskı, kağıt ve diğer girdiler ile uğraşında hep yalnızlığa terk edilmişdir.

Öyle anlaşılıyor ki bütün zorluklara rağmen mesleklerinin onurunu kurtaracak ve bu mesleğin yüz akı olacak yine Anadolu'nun çeşitli yerlerindeki bu görevlerini büyük bir fedakarlıkla yapan Taşradaki Basın Emekçileri olacaktır.

Bu vesile ile; satın alınamayan, ilkeli, dürüst, cesur, namuslu bütün basın emekçilerimizin "Gazeteciler ve Basın Bayramını" kutlar, sağlık ve başarı dileklerimi sunarım."