Olayın meydana geldiği evin önünde sinir krizi geçiren Köroğlu ailesinin yakınları hastaneye kaldırıldı. 1,5 yıl önce, Ayşe Köksal´ı kaçırarak evlendiği belirtilen Şafak Köksal´ın, askerliğini Dağlıca´da komando olarak yaptığı ve oğluna da bu yüzden ´Doğu´ adını verdiği öğrenildi. Zonguldak Merkez Jandarma Karakolu´nda ifadesi süren Şafak Köksal´ın, işlemlerin ardından bu akşam veya yarın sabah adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Çayır Köyü´ne bağlı Ayıcıoğlu Mahallesi´nde oturan ve maden ocaklarında işçi olarak çalışan Şafak Köksal (22), 1.5 yıl önce aynı köye bağlı Başkıvanç Mahallesi´nde oturan yaşıtı Ayşe Köksal´ı kaçırarak evlendi. Bu evliliklerinden 3 aylık ´Doğu´ adını verdikleri bir erkek çocukları bulunan Köksal, çiftinin arası şiddetli geçimsizlik nedeniyle bozuldu. İddiaya göre 1 ay önce kavga ettiği eşine tabancayla ateş eden, ancak isabet ettiremeyen Şafak Köksal, eşinin şikayeti üzerine jandarma tarafından gözaltına alındı. İfadesinin ardından Cumhuriyet Savcısı´nın talimatıyla serbest bırakılan Köksal´ın şiddet uygulamaya devam etmesi üzerine Ayşe Köksal, 15 gün önce oğlunu da alarak baba evine döndü ve boşanma davası açtı.

Şafak Köksal, bir kaç gün önce kayınpederinin evine giderek oğlunu görmek istedi. Ancak ailenin izin vermemesi üzerine oğlunu göremeyen Köksal, eşini ve ailesini öldürmeye karar verdi. Şafak Köksal, köye yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta Yukarıharman Mevkii´nde bulunan kendilerine ait kömür ocağında çalışmaya giden Köroğlu ailesinin içinde bulunduğu kamyonetin geçeceği yola dün saat 18.00 sıralarında kütük parçası koyup, ağaçların arasına gizlendi. Şafak Köksal, kütük parçalarını yoldan çekmek için kamyonetten inen baldızları 24 yaşındaki Zülfiye ile 26 yaşındaki İlknur Köroğlu´na saklandığı yerden çıkıp kurşun yağdırdı. Daha sonra, kamyonetin şoför mahallindeki kayınpederi 49 yaşındaki Hüseyin Köroğlu ile yanında oturan kayınvalidesi 45 yaşındaki Havva Köroğlu´na ateş etti. Hüseyin Köroğlu´nun, yaralı halde kaçmak için can havliyle gaza bastığı kamyonet, 100 metre ileride yoldan çıkarak ağaçlara çarparak durdu. Şafak Köksal, burada Hüseyin Köroğlu´na bir kez daha ateş ettikten sonra, yaklaşık 8 kilometrelik yolu 1 saatte yürüyerek saat 19.00 sıralarında kayınpederinin evine geldi.

Kilitli kapıyı ateş ederek açan ve içeriye giren Şafak Köksal, 3 aylık oğlunun gözü önünde eşi Ayşe Köksal ve kayınbiraderi 20 yaşındaki Aydın Köroğlu´na da kurşun yağdırdı. Daha sonra kucağına aldığı oğlunu kendi evine bırakıp köy kahvesine giden Şafak Köksal, telefonla jandarmayı arayarak teslim oldu. Köksal, Çaycuma İlçe Jandarma Karakolu´na götürüldü.

Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede 6 kişinin de öldüğü belirlendi. Jandarma, cesetlerin bulunduğu ormanlık alanda ve evin etrafında geniş güvenlik önlemi alırken, Cumhuriyet Savcısı ile birlikte inceleme yaptı. Evin içinde, çevresinde ve ormanlık alandaki olay yerinde çok sayıda boş kovan bulundu. Cesetler, incelemenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Askerliğini komando olarak yapan Şafak Köksal´ın katliamda kullandığı 2 tabanca ve 1 av tüfeğine el konuldu. Köroğlu ailesinin yakınları ise evin önünde sinir krizi geçirdi.

ASKER UĞURLAMAYA GİDEN KAYINBİRADERİ KURTULDU

Köroğlu ailesinin diğer oğlu Ali´nin ise olay sırasında bir arkadaşının asker uğurlama törenine katılmak üzere Çaycuma´ya giderek ölmekten kurtulduğu öğrenildi. Çayır Köyü Muhtarı Rafet Çınar, yeni evli olan çift arasında bir süredir şiddetli geçimsizlik olduğunu bildiklerini, hatta Şafak Köksal´ın eşine şiddet uyguladığını duyduklarını belirterek, "Damat bir kaç gün önce çocuğunu görmek için eve gitmiş. Ancak oğlunu göstermemişler. Bundan dolayı psikolojik sorunlar yaşamış olabilir." dedi.

Havva Köroğlu´nun kardeşi Ahmet Demir ise genç çiftin kaçarak evlenmesi üzerine ailelerin düğün yaptığını, ancak daha sonraki süreçte aralarının bozulduğunu söyledi. Demir, Şafak Köksal´ın 1 ay önce evde eşine ateş ettiğini ancak isabet ettiremediğini, bu yüzden gözaltına alındığını, daha sonra ise serbest bırakıldığını söyledi.

Zonguldak´ın Çaycuma ilçesine bağlı Çayır Köyü´nde eşi, kayınpederi, kayınvalidesi, kayınbiraderi ve 2 baldızını tabanca ve av tüfeği ile öldüren Şafak Köksal, jandarmaya verdiği ilk ifadesinde çocuğunu göremediği ve eşinin ailesi tarafından hor görüldüğü için cinayetleri işlediğini söyledi. Köksal ifadesinde, "Eşimle uzun süredir ailevi problemler yaşıyorduk. Eşim ailesinin yanına gidince, çok sevdiğim çocuğumu bana göstermemeye başladılar, beni hor gördüler, mağdur duruma düştüm. Ben de buna dayanamadım." dedi.
Editör: Pusula Gazetesi