Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile CHP İl Başkanı Murat Pulat arasında geçen özür dileme polemiğine milletvekilleri de katıldı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, "Kendisi bizden özür bekliyor ama asıl özür dilemesi gereken kendisidir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Atınç Kayınova'nın sorduğu sorulardan memnun kalmayan Başkan alan'ın verdiği cevaplar ise şaşkınlık yarattı. Özellikle İsmet İnönü Parkında yapılan betonun cevabını almak isteyen Kayınova'ya Başkan Alan'ın verdiği cevap ise pes dedirtmişti.
Yaşananların ardından açıklamada bulanan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise şu yorumu yaptı: "Belediye Başkanımızın tutumuna çok şaşırıyorum. Çünkü kendisi yanlış yolda gidiyor. Bu şekilde üslupla Zonguldak'ı yönetemez. Belediye zaten kendi imkanları ile birşey yapamıyor. TOKİ ve Çevre Şehircilik Bakanlığı iktidar oldukları için imkanları sunuyorlar. CHP'li Belediye Başkanlarımızın hizmetleri hep engellendi. İstanbul ve Ankara'yı kaybettiler, bu nedenle Zonguldak Belediyesine merkezi hükümetten bir çok destek sağlanıyor. Sahil Projesini TOKİ yapıyor, belediyenin burada bir kaynağı yok. Zonguldak'a bir hizmet yapılıyor ve biz buna hayır demeyiz, memnun oluruz. Fakat, bu çalışmalar yapılırken vatandaşlarımızı incitecek, rahatsız edecek uygulamalardan da kaçınılması gerekiyor. 19 Mayıs'ta ki törenler sırasında Belediye Başkanı ile görüşerek, İsmet İnönü parkının yanında ki parka kaykay yakışmadığını söyledim. En kısa zamanda bu yanlışın düzeltilmesini üsluplu bir şekilde kendisine izah ettim. Sayın Valimizi de bu konuyu anlattım. Aradan geçen zamana rağmen birşey yapılmadı. Elbette İl Başkanımız açıklama yapacaktır, eleştiri yapmıştır. Başkan Alan bir özür bekliyor ama biz kendisinden özür bekliyoruz. Çünkü oraya yapılan kaykay İsmet İnönü'ye yapılan bir hakarettir" dedi.