Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı bir programda toplumun büyük kesiminin beklediği maaş zamları ile ilgili konuştu. Yılmaz, “Emeklilerimizin sıkıntılarının farkındayız. Temmuzda yeni bir değerlendirme olacaktır” dedi. Yılmaz, asgari ücret konusunda da değerlendirmede bulundu.

Milyonlarca çalışan ve emeklinin gözü maaşlara yapılacak düzenlemelere çevrildi. Toplumun büyük kesimi seçim öncesinde yapılacak köklü değişiklikler ve maaş iyileştirmelerini beklerken, hükümet tarafından da art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor.Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz, NTV'de hem emekli hem de asgari ücretli için kritik açıklamalarda bulundu.

En düşük emekli maaşı kaç lira olacak? En düşük emekli maaşı kaç lira olacak?

Ekonomi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, asgari ücret ve emekli zammı ile ilgili konuştu.

Asgari ücret ile ilgili ciddi düzenlemeler yaptıklarını dile getiren Yılmaz, “Asgari ücrette yüzde 100'ün üzerinde artış yaptık. Asgari ücreti vergiden muaf hala getirdik. Yüz milyarlarca kamuya maliyeti var. Asgari ücretle ilgili prim desteği veriyoruz. Asgari ücrette ciddi düzenlemeler yapmış durumdayız. Sanki herkes bu ücreti vermeliymiş gibi hava oluştu, bunu da kırmamız lazım.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi