Zonguldak´ta, üç yıl önce kan pıhtılaşmaması nedeniyle vefat eden ZKÜ Öğretim Görevlisi Şebnem Hanioğlu Kargı anısına kan bağışı kampanyası düzenlendi. Şebnem Hanioğlu Kargı´nın eşi Dekan Yardımcısı Eksal Kargı da, "Kan bağışı kampanyası çok anlamlı ama bu benim en kötü günüm" diye konuştu.
14 Şubat 2007 tarihinde dört aylık hamile iken kan pıhtılaşmaması sonucu hayatını kaybeden Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Şebnem Hanioğlu Kargı anısına bu yıl üçüncü kez kan bağışı kampanyası düzenlendi. Dr. Şebnem Hanioğlu Kargı, üç yıl önce akademik izinle yakınlarını ziyarete gittiği Ankara´da rahatsızlanarak Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne kaldırılmış ancak tüm müdahalelere rağmen kan pıhtılaşmaması sonucu hayatını
kaybetmişti.
Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Kan Merkezi Sorumlusu İshak Özel Tekin ve Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından organize edilen kan bağışının sponsorluğunu Çaycuma Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Sami Alpan yaptı. Alpan´ın bu görevi üstlenmesinin nedeni, Şebnem Kargı´nın yakından ilgilendiği hastalarından biri olması olduğu öğrenildi. Kahvaltı ile başlayan organizasyonda daha sonra kan bağışına geçildi. Alaborina Restaurant´ta gerçekleştirilen organizasyonda Zonguldaklı gazeteciler de form
doldurarak kan verdi.
Gazeteci Ali Rıza Tığ da eşi Burçin Tığ ile birlikte kan verdi. Gazeteci Tığ ve eşi meslektaşlarına el ele tutuşarak poz verdi. İlk kez kan verdiğini ifade eden Tığ, "Kan vermenin çok sağlıklı bir şey olduğunu söylediler. Herhangi bir olumsuzluk yok. Eşimle birlikte kan verdik. Herkes kan vermeli" diye konuştu.
EN KÖTÜ GÜNÜM
ZKÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Eksal Kargı, kan pıhtılaşması nedeniyle ölen eşi Şebnem Hanioğlu Kargı anısına kan bağışında bulundu. Organizasyonun yapılması açısından kampanyayı anlamlı bulduğunu ifade eden Kargı, kendisi için de kötü gün olduğunu söyledi. Bu günün kendisi için çok anlamlı bir gün olduğunu anlatan Kargı, şöyle konuştu:
"Bu organizasyonu yapılması açısından çok anlamlı buldum. Ama benim için kötüyü anımsatması nedeniyle kötü bir gün. Bu konu hakkında çok konuşacak bir şey söylemiyorum. Kendim için çok üzgünüm. Ama bu anlamda kan bağışı kampanyasının başlaması açısından çok anlamlı. Siz gazeteciler de katılarak kan verdiniz. Ben herkese, tüm kan verenlere teşekkür ediyorum."
ZKÜ Kan Merkezi Sorumlusu İshak Özel Tekin ise bu yıl gerçekleştirilen organizasyonun Şebnem Hanioğlu Kargı´nın vefat ettiği güne denk geldiğini ifade ederek şunları söyledi: "Şebnem´in ölümünden bir yıl önce kahvaltıda bir araya gelmiştik. Sonra bu olaylar olunca Şebnem aramızdan ayrıldı. Bütün bunları birleştirdik. Şebnem´in çok önemli hastalarından biri olan iş adamı Hüsnü Sami Alpan´ın da bizlerle olan diyalogları sonrasında her yıl 14 Şubat´ı takip eden ilk pazar günü böyle bir kampanya yapılmasına
karar verdik. Bu yıl sene 14 Şubat Sevgililer Günü, pazar gününe denk geldi. Üçüncü yıl ki etkinliğimizi Şebnem´in vefat ettiği gün yapıyoruz. Bu yıl için böyle bir tesadüf oldu."
Editör: Pusula Gazetesi