11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında düzenlenen 14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı´nda (EMITT) Batı Karadeniz Belediyeler birliği (BAKAB) üyesi olan Kdz. Ereğli Belediyesi de yer aldı. Karadeniz Ereğli Standına fuara katılanların ilgisi yüksek oldu.
11-14 Şubat 2010 tarihleri arasında İstanbul´da düzenlenen 14. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı´nda Batı Karadeniz Belediyeler birliği üyesi olan Kdz. Ereğli Belediyesi de yer aldı. Fuarda Karadeniz Ereğli Standı ilgi görürken kültürel ve sanat etkinliklerin anlatıldığı ve paylaşıldığı fuarda; kente özgü el emeği Elpek Bezi, Osmanlı Çileği Reçeli ve Kabak tatlısının tadı sergilendi. Karadeniz Ereğli´nin tarihi ve kültürel yerleri hazırlanan kitapçıklar ve görsel olarak anlatılarak yerli ve yabancı konuklar Karadeniz Ereğli´ye davet edildi. Karadeniz Ereğli Standını; Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Japonya, Rusya, Almanya, Mısır ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkenin büyükelçileri, İstanbul Valisi Muammer Güler, Batı Karadeniz Birlik Başkanı Karabük Valisi Sağdullah Çakır, Karadeniz Ereğli´de emekli komutanlardan ve aynı zamanda TÜYAP´ın Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Apatay, Zonguldak bölgesinde görev yapmış bürokratlar, köşe yazarı, spor yazarları, sanatçılar, ulusal basının üst düzey yetkileri, seyahat acenteleri, organizasyon şirketlerinin sahip ve müdürleri ziyaret ederek memnuniyetlerini dile getirdiler.
KIBRIS TURİZM VE ÇEVRE BAKANI EREĞLİ STANDINDA
Kıbrıs Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ersan Saner Karadeniz Ereğli Fuar Standı´nı ziyaret etti. Bakan Saner, Karadeniz Ereğli´yi yakından takip ettiğini ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın kültürel ve sosyal etkinliklerde yaptığı çalışmaları bildiğini belirterek, &[#]8220;Özellikle Karadeniz Ereğli´yi görmek istiyorum. Öbür tarafa eksik gitmek istemiyorum. Karadeniz Ereğli´de gerçekleştirilen Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali´nde Kıbrıs Türk ve Rum kesiminden Belediye Başkanlarına Sevgi Barış Dostluk Ödülü verilmişti. Belediye Başkanı Halil Posbıyık´a sizlerin aracılığıyla Kıbrıs halkının selamlarını iletiyorum&[#]8221; dedi.
Fuar etkinlikleri kapsamında düzenlenen 14 Şubat Sevgiler Günü özel çekilişi ile 10 çifte tatil çekilişinde Kdz. Ereğli fuar alanında şuana kadar 3 bin 258 çift ziyaret ederek talep formlarını doldurarak çekilişe katıldılar. Tatil hakkı kazanan çiftler 14 Şubat pazar günü yapılacak kura çekiminden sonra belli olacak.
Karadeniz Ereğli´yi temsilen fuarda yer alan Belediye Melis Üyesi ve BAKAB Encümen Üyesi Fehmi Karaarslan, EMİTT Fuarında Karadeniz Ereğli standına gösterilen ilgiden dolayı çok memnun olduklarını belirterek, &[#]8220;Karadeniz Ereğli´yi gerek yöresel değerlerimiz gerekse tarihi, turistik, sosyal ve kültürel olarak en iyi şekilde temsil ettik. Belediye Başkanımızın görev yaptığı süre içerisinde yaptığı çalışmalar ve sosyal etkinliklerle Karadeniz Ereğli ülkemizin önemli kentlerinden bir tanesi haline gelmişti. Standımıza gösterilen ilgi bunun çok önemli bir göstergesi olmuştur&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi