Türk Tabipler Birliği Zonguldak Şube Başkanı İdris Yıldız, ´´Tam Gün Yasa Tasarısı´´nın sağlık çalışanlarının ücretlerinde kalıcı ve emekliliğe yansıyan düzenleme içermediğini savundu.
Yıldız, bugün TBMM´de görüşülmesine devam edilecek tasarıya tepki amacıyla odaları ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şubesinin de katılımıyla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi önünde yaptığı basın açıklamasında, hekimlerin ücretleri konusunda kamuoyuna açıklanan rakamların gerçeği hiçbir şekilde yansıtmadığını söyledi.
Sağlık çalışanlarının geçinebilmek için 7 gün 24 saat çalışmaya zorlanarak hasta güvenliğinin tehlikeye atıldığını belirten Yıldız, şöyle konuştu:
´´Sağlık hizmetleri, son 7 yılda daha önce olmadığı kadar ticarileşmiş, özelleşmiştir. Hızla artan sağlık harcamalarını karşılamanın yolu vatandaşın cebi olarak görülmeye başlanmış, sağlık hizmetlerine ulaşabilmek için her geçen gün daha fazla para ödemek zorunda bırakılmıştır. Kısacası yasa tasarısı ne sağlık çalışanları ne de hastalar için hiçbir olumlu düzenleme içermemektedir. Bugün tüm gün işimizi gücümüzü bırakıp eylemde olacağız. Eylemimizin öncelikli talebi mevcut tasarının acilen geri çekilmesidir. Halkımız ve hastalarımıza karşı olmayan eylemimiz, hastalarımızın seslerini siyasi yetkililere, kamuoyuna duyurulması için birer özgür kürsü olacaktır.´´
Çeşitli sloganlar atan sağlık çalışanları, daha sonra dağıldı.
Editör: Pusula Gazetesi