Zonguldak'ın Elvanpazarcık Beldesi Belediyesi'nde Hesap İşleri Müdür Vekili olarak görev yapan ve eski belediye başkanı İsmail Ş.'nin kızı olduğu öğrenilen H.Ş., 'zimmete para geçirdiği' iddiasıyla gözaltına alındı.

Elvanpazarcık Belediyesi'nde Hesap İşleri Müdür Vekili olarak görev yapan H.Ş., iddiaya göre belediyeye ait olan banka hesaplarındaki paraların bir miktarını çeşitli tarihlerde çalışanlar aracılığıyla kendi zimmetine geçirdi. H.Ş., hakkında olayın ortaya çıkmasının ardından geçtiğimiz eylül ayında idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındı. Hesapların incelenmesi için belediyeye de müfettiş gönderildi. İncelemelerine devam eden müfettişler, belediyeye ait olan bir banka hesabından çeşitli tarihlerde çeşitli kişiler üzerinden zimmetine para geçirdiği tespit edildi. H.Ş., dün akşam saatlerinde jandarma tarafından beldedeki evinde gözaltına alındı. Jandarmada işlemleri tamamlanan H.Ş. adliyeye sevk edildi.

H. Ş. çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan H.Ş.'nin zimmetine 900 bin TL'ye yakın para geçirdiği, açığa alınmasının ardından kendisine ait olan bir daireyi satarak bu paranın 400 bin TL'sini iade ettiği öğrenildi. Olayla ilgili tahkikatın da devam ettiği belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi