Türkiye 2. Maden Makineleri Sempozyumu ve Sergisi ZKÜ&[#]8217;de gerçekleştiriliyor.
İlki Kütahya&[#]8217;da gerçekleştirilen Türkiye 2. Maden Makineleri Sempozyumu ve Sergisi Zonguldak Karaelmas Üniversitesi&[#]8217;nde (ZKÜ) gerçekleştirildi. ZKÜ Konser Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirilen sempozyuma Zonguldak Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç, 3. Jandarma ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, ZKÜ Rektörü Bektaş Açıkgöz ve davetliler katıldı. TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tervin, maden ocaklarından elde edilen üretim kadar maden makineleri üretimi de yapılması gerektiğini söyledi.
Firmaların hazırladığı stantlarla öğrenciler ile sempozyuma katılan maden ve makine mühendisleri sektörde kullanılacak malzemeleri inceleme fırsatı buldu. Ülkenin krizle daha çok dışarı bağımlı hale geldiğini söyleyen TMMOB Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tervin şunları kaydetti:
&[#]8220;Bir çok durumda dışa bağımlı ülkemiz yaşanan krizle daha çok dışarı bağımlı hale gelmiştir. Birçok sektörü olduğu gibi maden sektörünü de kriz teğet geçmemiştir. İşten çıkarmalar sektörde çok yoğun bir şekilde yaşanmıştır. Biz bu durumda sektörde ileri teknoloji kullanımı ve gelişmeye yönelik çalışmalara öncelik verilmesini istiyoruz. Ülkemizde maden ocaklarının yoğunlukta olmasına rağmen maden makineleri üretimi konusunda dışa bağımlı olunması madenci sektörünün gelişmesine engel oluyor.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi