Kdz. Ereğli Pazarcılar Esnafı ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Yusuf Özduman, Ereğli Belediyesi tarafından hazırlanan Pazar yeri projesine karşı olmadıklarını, projenin zamansız yapıldığını belirtti.
Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Pazarcılar Esnafı ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Yusuf Özduman, Ereğli Belediyesi tarafından yapılması planlanan ve 6 bin 435-3 bin 91 metrekarelik iki blok şeklinde tasarlanan &[#]8220;Pazaryeri ve İş Merkezi Projesi&[#]8221;nin, kriz döneminde hayata geçirilmesi halinde, pazaryeri esnafının çok mağdur olacağını, belirtti. Özduman, yapılacak her türlü yeni düzenlemeyi destekleyeceklerini ancak, Pazaryeri ve İş Merkezi Projesi´nin zamansız bir proje olduğunu belirtti. Özduman, &[#]8220;Bu projenin yapılmasına karşı değiliz, ama zamansız yapılıyor. Zaten kriz dolayısıyla kazancımız yarı yarıya düştü. Bir de bu proje yapılırsa, bu kez pazarcılar tamamen kapatma noktasına gelir. Ereğli´ye yakışmayan bir pazaryerine sahibiz. Buranın bir an önce en azından pazaryerinin üstünün kapanması, bizim için daha güzel olur. Pazaryeri alanımız çok dar. Bu da doğal olarak trafik sorununu beraberinde getiriyor. Kasapların bulunduğu alanın arkasında kötü bir görüntü var. Oranın bir an önce düzenlenmesi gerekiyor. Öncelikle pazaryeri üzeri kapanmalı. Bizim pazaryeri esnafı olarak belediye başkanından acil olarak isteğimiz olan tek şey, pazaryerinin üzerinin bir an önce kapatılmasıdır. Hem pazar esnafı, hem de alışveriş için gelen vatandaşlarımız adına, bu düzenleme şimdilik çok daha faydalı ve yerinde olacaktır.
Belediyenin projesi dışındaki her türlü yeni düzenlemeyi destekleriz. Ancak bu proje, bu kriz döneminde yapılırsa, pazar esnafı mağdur olacak, kimi esnafımızda yok olma noktasına gelecektir&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi