Reis RS Enerji tarafından Zonguldak ilinde yapılması hedeflenen Çayaltı HES için ÇED süreci başlatıldı.
Zonguldak ili Çaydeğirmeni Beldesi mevkiinde REİS RS Enerji Elektrik Üretimi Motorlu Araçlar Tütün Ürünleri Dağıtım Pazarlama Sanayii ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Çayaltı HES (Çayaltı 1 Regülatörü veHES, Çayaltı 2 regülatörü ve HES) projesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verilen ÇED Dosyasının uygun bulunmasının ardından Çaydeğirmeni Beldesi’nde halkı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Reis RS enerji Firması yetkilileri tarafından Çaydeğirmeni Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Devrek’ten gelen bazı duyarlı vatandaşlar tepki gösterdi.
Toplantının başlamasının ardından çaldıkları düdüklerle Çayaltı HES Projesini protesto eden vatandaşlar, Çayaltı HES Projesi’nin çevre kirliliğine neden olduğunu, canlılara zarar verdiğini, bu şekilde bir proje ile suyun kullanılma hakkının özel şirketlere devredileceğini ve Devrek halkının da bu duruma sessiz kalmayacağını belirttiler.
HES Projesi ile birlikte ekolojik ve doğal dengenin bozulacağının, canlı hayatının tehlikeye gireceğinin altını çizen vatandaşlar , düdük çalarak ve alkış tutarak toplantının yapılmasına engel oldu. Yapılan protestoların ardından toplantıyı düzenleyen yetkililer toplantı salonunu terk etti.
Çayaltı HES Projesi’nin yapımının durdurulması için toplanan gruba, çeşitli sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve Devrek’e Gönül Verenler Grubu da destek verdi.

Görüntü: Devrek TV

Haber: Bölge Haber

Editör: Pusula Gazetesi